Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

imp

Policija 2

Policija je priopćila kako se u petak, 7. lipnja oko 13.30 sati, na raskrižju Aleje narodnih heroja i Ulice Jure Kaštelana dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 42-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,21 promila upravljao automobilom zagrebačkih registracija. On je po dolasku u raskrižje oduzeo prednost prolaska i udario u automobil. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje te protiv njega zbog počinjenih prometnih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

U subotu, 8. lipnja, oko 2 sata, u Ulici 6. kolovoza u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada su policijski službenici pokušali zaustaviti automobil sisačkih registracija koji se na svjetlosne signale nije zaustavio, već se vozač nastavio kretati te je uslijed neprilagođene brzine zahvatio zemljanu bankinu, udario u stablo te se od siline udarca odbio u zapušteno dvorište. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,62 promila te je upravljao automobilom prije stjecaja prava na upravljanje. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

 

Istoga dana, oko 2.40 sati, u mjestu Brest Pokupski na petrinjskom području, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 36-godišnjak koji je po izlasku iz zavoja te uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne sletio u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,51 promila te je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

 

Potom se oko 4 sata na sisačkom području u mjestu Blinjski Kut dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,37 promila automobilom sisačkih registracija sletio u odvodni kanal. Protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Pola sata kasnije, na raskrižju Kolodvorske i Dalmatinske ulice u Kutini, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 23-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. On je uslijed neprilagođene brzine u skretanju udario u prometni znak, podest terase i dio ugostiteljskog objekta. Protiv vozača zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Zatim je oko 16 sati, u Ulici Otokara Keršovanija u Sisku prometnu nesreću izazvao 50-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila upravljao prijevoznim sredstvom (električni romobil) te nije koristio zaštitnu kacigu. On je prijevoznim sredstvom udario u rubni kamen, izgubio ravnotežu i prevrnuo na nogostup. Vozač je lakše ozlijeđen, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Potom se oko 22 sata, u Ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak automobilom sisačkih registracija udario u automobil koji je bio nepropisno parkiran uz rub kolnika, nakon čega se nastavio kretati po kolnom ulazu nakon čega je udario u metalnu skelu koja je bila postavljena uz kuću. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,59 promila te je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu. Protiv vozača koji je nepropisno parkirao automobil slijedi obavijest o počinjenom prekršaju.

najčitanije