Alkoholizirani vozači u prometu – rekorder "napuhao" 2,95 promila

nn

U petak, 24. veljače oko 21 sat, u Aleji Vukovar u Kutini zatečen je 35-godišnji vozač osobnog automobila kutinskih registracija, kojemu je istekla važnost prometne dozvole. Vozaču, koji se prvotno odbijao podvrgnuti ispitivanju alkoholiziranosti, utvrđeno je 1,99 promila alkohola te je također utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uhićen je i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na prekršajni sud.

U subotu, 25. veljače oko 16.40 sati, u Sisku je zatečen 34-godišnji talijanski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Prilikom postupanja utvrđeno je da ne posjeduje vozačku dozvolu, odnosno da nije položio vozački ispit za „B“ kategoriju te mu je izmjereno 0,60 promila alkohola. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog je doveden na nadležni prekršajni sud.

U noći u nedjelju, 26. veljače, u Sisku i Odri Sisačkoj zatečena su dvojica alkoholiziranih vozača. Prvi je upravljao vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, a drugi, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, upravljao je vozilom bjelovarskih registracija te je i recidivist, odnosno višestruki ponavljač prometnih prekršaja. Obojica su do otriježnjenja zadržana u policijskoj postaji i uz optužni prijedlog dovedena na prekršajni sud.

U Zagrebačkoj ulici u Sisku je u nedjelju, 26. veljače oko 15 sati, prilikom nadzora prometa, zaustavljen osobni automobil gospićkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,95 promila upravljao 44-godišnji vozač. Provjerom je utvrđeno da on vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, te da se radi o višestrukom recidivistu u prometu. Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje te je u zakonskom roku uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

najčitanije