Županijski vijećnik Čavrak: "Predsjednica Županijske skupštine grubo je prekršila Poslovnik"

nn

Županijski vijećnik Vladimir Čavrak prozvao je Predsjednicu Skupštine Sisačko-moslavačke županije, gospođu Ivanku Roksandić, za „grubo i do sada, u Republici Hrvatskoj, nezabilježeno kršenje Poslovnika Županijske skupštine“.

Priopćenje vijećnika Čavraka donosimo u cijelosti:

„Kao legitimni vijećnik, uputio sam Županijskoj skupštini SMŽ, 28. siječnja 2018., prijedlog Odluke o prijedlogu Vladi Republike Hrvatske da donese odluku o prestanku naplate cestarine na autocesti A11. Takav prijedlog sam, sukladno Poslovniku Skupštine SMŽ, članak 66., uputio predsjednici Županijske skupštine, gospođi Ivanki Roksandić. Prema istom Poslovniku, članak 70., predsjednica je „dužna prijedlog odluke uvrstiti u dnevni red sljedeće sjednice Županijske skupštine“. Napominjem da Poslovnik ne predviđa mogućnost drugačijeg postupanja od strane Predsjednice niti mogućnost da u slučaju prijedloga, koji upućuje vijećnik, ona subjektivno procjenjuje što će i kada staviti na dnevni red.
Međutim, tijekom jučerašnjeg dana (7. veljače 2018.) primio sam poziv i dnevni red za iduću sjednicu Skupštine, koji je utvrđen istog dana (7. veljače), u koji nije uvršten prijedlog odluke koju sam dostavio devet dana prije utvrđivanja dnevnog reda.
Držim da se radi o neviđenom i grubom kršenju Poslovnika Županijske skupštine i to od strane osobe koja je dužna brinuti se o njegovoj provedbi i striktnom poštivanju. Iz ovakvog postupka razvidno je koliko predsjednica Skupštine i njezin tim (ne)drže do konstruktivnih i obrazloženih prijedloga i kako oni zamišljaju demokraciju odnosno kako i koliko su spremni boriti se za interese građana naše Županije.“

Dodajmo da je sljedeća sjednica Skupštine zakazana za ponedjeljak, 12. veljače, a predviđeni dnevni red pogledajte ovdje.

najčitanije