„Županijski prijevoz za sve“ – autobusom po županiji za 2 € mjesečno

imp

Ivan Celjak

Na današnjoj, 16. sjednici Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije usvojen je i prijedlog Odluke o provedbi projekta „Županijski prijevoz za sve“.

 

Temeljem ove Odluke, Sisačko-moslavačka županija sufinancira javnu uslugu prijevoza putnika u cestovnom prometu koji se obavlja autobusima prema utvrđenoj Mreži linija Sisačko-moslavačke županije.

 

Pravo na sufinancirani prijevoz imaju svi stanovnici Sisačko-moslavačke županije koji koriste uslugu prijevoza na području naše županije. Sufinanciranje prijevoza putnika osigurava se iz sredstava županije te gradova i općina s područja naše županije.

 

Sufinanciranje troškova prijevoza ostvaruje se kupnjom mjesečne karte kod javnog prijevoznika, odnosno operatera koji obavlja prijevoz putnika u cestovnom prometu na području naše županije kao javnu uslugu, a temeljem sklopljenog Ugovora o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu.

 

Projekt „Županijski prijevoz za sve“ omogućio bi neograničeno korištenje prijevoza autobusima za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Stanovnici će moći putovati autobusima na utvrđenoj Mreži linija Sisačko-moslavačke županije po cijeni mjesečne karte od 2 eura. Projekt bi se provodio tijekom ove i iduće godine.

najčitanije