Županijski „Poduzetnički krediti“ i ove godine

imp

261020211635282513.jpeg

Nastavlja se projekt “Poduzetnički krediti”, kojeg Sisačko-moslavačka županija provodi s ciljem omogućavanja povoljnih kredita za poduzetnike sa svog područja u svrhu novih investicija ili refinanciranja postojećih kredita, ali i jačanje konkurentnosti kroz poboljšanje likvidnosti.
Uz nositelja projekta, Sisačko-moslavačku županiju, uključili su se partneri, gradovi: Novska, Kutina, Petrinja, Hrvatska Kostajnica, Glina i Popovača i općine: Majur, Donji Kukuruzari, Lekenik, Dvor, Velika Ludina, Lipovljani i Topusko.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Grad Sisak nije se ove godine priključio projektu, te je župan Ivo Žinić pozvao Grad Sisak kao i sve druge jedinice lokalne samouprave koje nisu da se uključe. Za Poduzetničke kredite ove je godine osigurano 62 milijuna kuna, dok visina kredita nije ograničena i ovisi o kreditnoj sposobnosti korisnika kredita. Kamatna se stopa kreće u visini od 6 do 8.75 %, a subvencije, koje zajedno daju Sisačko-moslavačka županija i jedinice lokalne samouprave kreću se od 2 do 5 %.

Prošle godine je za ovu mjeru bilo zainteresirano 30-ak poduzetnika, 5 zahtjeva je odbijeno, na daljnju obradu bankama proslijeđeno je 25 zahtjeva, a odobreno je 18 kredita u ukupnom iznosu od preko 28 milijuna kuna. Kroz odobrene kredite planirano je zapošljavanje 124 osobe. Natječaj za poduzetnike bit će otvoren 27.veljače i trajat će dok se predviđena sredtva ne iskoriste. Više informacija na www.smz.hr

najčitanije