Županijski gospodarstvenici na Međunarodnom industrijskom sajmu

ibb

261020211635256049.jpeg

U organizaciji HGK Županijske komore Sisak u Celju je otvoren Međunarodni industrijski sajam, koji će trajati do petka, 7. travnja. Na sajmu se predstavljaju četiri tvrtke: Kimel-Filtri d.o.o. iz Zagreba, Interplan d.o.o. iz Karlovca, Metaflex d.o.o. iz Novske i Lipovac-metal d.o.o. iz Siska.

Sajam je specijaliziran za moderne tehnologije te namijenjen poslovnoj javnosti. Preko 30 posto izlagača dolazi iz inozemstva, osim iz europskih (Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Danska i dr.), izlagači dolaze i iz udaljenih zemalja kao što su Japan, Južna Koreja, SAD, Tajvan i Indija. Obzirom na velik interes izlagača, sajamski prostor je u cijelosti popunjen, ukupno oko 350 izložbenih prostora. Najveći broj izlagača nudi rješenja iz područja izrade alata, prerade metala te rješenja iz područja zavarivanja i rezanja.

Međunarodni industrijski sajam narastao je u drugu najveću sajamsku priredbu Celjskog sajma, poslije Međunarodnog obrtničkog sajma, koji ove godine obilježava 50 godina održavanja. Organizatori su napravili odličan potez spajanjem više sajamskih izložbi u jednu, specijaliziranu za prerađivačku industriju te se pozicionirali u sam vrh poslovnih događanja u regiji gdje se osim izlaganja održavaju i brojna popratna događanja kao što su B2B sastanci slovenskih tvrtki s kosovskim i austrijskim te svakodnevna predavanja i tematski okrugli stolovi.

Tema sajma je aktualna 4. industrijska revolucija koja će svakako značajno promijeniti dosadašnji način života i poslovanja te donijeti promjene koje čovječanstvo do danas nije moglo ni predvidjeti. Tijekom četiri dana trajanja sajma, održat će se brojna stručna predavanja i okrugli stolovi na temu zavarivanja, naprednih materijala i tehnologija.

Županijska komora Sisak tvrtkama iz prerađivačke industrije omogućila je financijsku i logističku potporu pri izlaganju na sajmu, ne samo s ciljem njihove prezentacije nego i prilike za sklapanje novih poslova i upoznavanja s nadolazećim trendovima i tehnologijom budućnosti.

najčitanije