Županijska Turistička zajednica uključena u projekt Vision turizam Hrvatska

imp

Turizam je u Sisačko-moslavačkoj županiji gospodarska grana koja doprinosi lokalnom gospodarskom razvoju, naročito ruralnih sredina. Županija već duže vrijeme potiče ravnomjeran gospodarski razvoj te korištenje prirodnih i kulturno-povijesnih resursa u turističke svrhe, otvarajući mogućnosti za ostanak stanovništva u ruralnim područjima poboljšanjem uvjeta života.
S tim ciljem Turistička zajednica Sisačko moslavačke županije uključila se u projekt Vision turizam Hrvatska, projekt umrežavanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama, uz promociju lokalnih poduzetnika i njihovih proizvoda i usluga.
Projekt Vision turizam i Vision One mobilnih aplikacija radi na umrežavanju svih dionika u turizmu kontinentalne Hrvatske, te je započeo suradnjom sa sedam županija središnje Hrvatske (Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Karlovačka i Međimurska) s ciljem da u ovoj godinu obuhvate i sedam preostalih županija kontinentalne Hrvatske.
Vision One je mreža mobilnih aplikacija koja povezuje aplikacije iz različitih kategorija interesa te pomoću nje korisnik može pronaći raznolike sadržaje i povezati se s onime što mu je potrebno. Skidanjem samo jedne aplikacije jednostavno je i brzo pretraživanje kategorija, pregled i povezivanje sadržaja ostalih aplikacija. U izborniku su vijesti, manifestacije, smještaj, gastro ponuda, turistička ponuda, znamenitosti, suvenirnica, brošure, galerija, kontakt, društvene mreže i poveznice – na taj način moguće je ući iz jedne aplikacije u drugu, a Sisačko-moslavačka županija među prvima se uključila u projekt i u tijeku je unos svih relevantnih podataka kako bi se što prije svi turistički subjekti naše županije povezali i bili vidljivi svim partnerima.

foto – Turistička zajednica SMŽ

najčitanije