Županijska turistička ponuda predstavljena u Ljubljani

387526904 635659708648083 6494195180725732499 N

Sisačko-moslavačka županija, kao dio Klastera Središnje Hrvatske, predstavila je svoju turističku ponudu u Ljubljani. Poslovni brunch „Srce zelene Hrvatske“ organiziran je u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji s ciljem kako bi se sedam regija središnje Hrvatske prezentiralo slovenskim novinarima i turističkim turoperatorima.

 

U Ljubljani, u Hotelu Slon, održan je poslovni brunch „Srce zelene Hrvatske“ koji je okupio slovenske novinare, turističke stručnjake i turoperatore. Klaster središnja Hrvatska, koji okuplja regije središnje Hrvatske, i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavili su inovativnu i bogatu turističku ponudu sedam regija slovenskoj javnosti.

 

Događanje je u svojem prvom, formalnom, dijelu okupljenima pružilo informacije o Hrvatskoj kao turističkom brendu s naglaskom na kontinentalni turizam kroz prezentacije direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Brune Bonifačića te koordinatorice Klastera središnje Hrvatske i direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović. Poslovnom brunchu je velik značaj dodao i dolazak hrvatskog veleposlanika u Sloveniji, mr.sc. Borisa Grigića koji je istaknuo važnost ovog poslovnog bruncha za jačanje hrvatsko-slovenske suradnje na turističkom tržištu.

 

387512721 1762935364168593 3973228502736252901 N

 

„Ulazak Hrvatske u Schengen zonu predstavlja ključni korak prema jačanju turističke suradnje između naših zemalja. Otvorene granice EU omogućavaju putnicima slobodno kretanje i lakši pristup našim destinacijama. Kroz Klaster Središnje Hrvatske, želimo potaknuti suradnju između turističkih subjekata, lokalnih vlasti i partnera iz Slovenije kako bismo stvorili nezaboravna iskustva za naše goste. Naš cilj je raditi na razvoju turističke infrastrukture, promociji kulturnih i prirodnih bogatstava te stvaranju održivih turističkih proizvoda“, poručila je koordinatorica Klastera središnje Hrvatske i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

 

„Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji već od prošle godine, sukladno s poslovnim planom strateške promocije hrvatskog turizma, stručnoj i široj javnosti predstavlja nove turističke regije o kojima slovenska publika do sada nije imala mnogo informacija. Sve s ciljem da se predstave i oni dijelovi Hrvatske koji nisu vezani uz morske destinacije, a koji tijekom cijele godine mogu ponuditi iznimno zanimljive sadržaje. Iznimno me veseli što su se i ovaj put na poziv predstavništva HTZ-a u Sloveniji odazvali brojni predstavnici stručne javnosti – novinari, turističke agencije, turoperatori, blogeri i influenceri, što potvrđuje atraktivnost ponude koju smo predstavili, a time i potencijal hrvatske turističke ponude“, rekao je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Bruno Bonifačić.

 

Klaster središnje Hrvatske čini sedam regionalnih turističkih zajednica, a među kojima su  one Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije koje su nakon samog formalnog dijela za okupljene goste pripremili bogatu eno-gastro ponudu svojih županija.

najčitanije