Županija uvodi noćnu autobusnu liniju Sisak - Petrinja - Sisak

imp

Noćna Linija Petrinja Sisak Petrinja

Vodeći brigu o sigurnosti mladih u prometu i o njihovim roditeljima koji ih moraju voziti u kasnim noćnim satima, Sisačko-moslavačka županije je odlučila u dane vikenda uvesti dodatnu autobusnu liniju koja će voziti na relaciji Petrinja – Sisak – Petrinja.

 

Noćna Linija Petrinja Sisak Petrinja 1

 

Dio je to podrške projektu vezanom za mlade na području županije, rekao je župan Ivan Celjak govoreći o autobusnim linijama.
„Prije nekoliko tjedana uručivali smo jednokratne novčane pomoći redovitim studentima koji imaju prebivalište u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon svečanog djela razgovarali smo sa studentima o njihovim potrebama te kako provode slobodno vrijeme. Čuli smo puno dobrih prijedloga, a jedan od njih, uvođenje dodatnih noćnih autobusnih linija petkom i subotom formaliziran je u suradnji sa Savjetom mladih Sisačko-moslavačke županije.“, rekao je župan Celjak i dodao kako je iz podataka koje nam je dostavila Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije vidljivo da su u 21% od ukupnog broja prometnih nesreći sudjelovali mladi vozači.

 

Autobusna linija će voziti od Petrinje do Sisak u vremenu 00:00, 01:00 i 02:00 sati u noći, s polazišnom stanicom ispred Pigika, dok će iz Siska kretati u 00:30, 01:30 i 02:30 sati, s polazišnom stanicom ispred Gimnazije Sisak.

„Na ovaj način ćemo osigurati sigurniji prijevoz mladima te ako spriječimo i jednu prometnu nesreću ili smrtni slučaj mnogo smo napravili. Prijevoz kreće od ovoga petka te će trajati do daljnjega. Ovo nije jedina inicijativa koju ćemo realizirati, ali je prva. Razgovarali smo i o drugim programima koje bi mladi voljeli vidjeti na području Sisačko-moslavačke županije te ih planiramo ostvariti kroz program Centra za mlade koje kreće od sljedeće godine. U planu je predstaviti tiktokere, youtubere, pjevače, robotičare, matematičare i gamere koji će mladima govoriti o svojim iskustvima.“, rekao je župan Celjak.

 

Noćna Linija Petrinja Sisak Petrinja 2

 

Dodatne autobusne linije uvode se u sklopu projekta „Županijski prijevoz za sve“ koji omogućuje povoljno korištenje prijevoza autobusima za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Stanovnici mogu putovati autobusima na utvrđenoj Mreži linija Sisačko-moslavačke županije po cijeni mjesečne karte od 2 eura.

 

Noćna Linija Petrinja Sisak Petrinja 3

 

Oni koji još nemaju mjesečnu kartu po subvencioniranoj cijeni od 2,00 eura, a na koje se odnosi ova mjera, mogu je izvaditi na način da dođu na jednu od 10 lokacija upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije (Sisak – A. Starčevića 29, Petrinja – Ulica V. Mačeka 47) od 7.30 do 15.30 sati. Na uvid trebaju dati osobnu iskaznicu nakon čega će im se izdati iskaznica o pravu na subvencionirani prijevoz po projektu „Županijski prijevoz za sve“ s kojom dolaze na prodajno mjesto prijevoznika i kupuju mjesečnu kartu po subvencioniranoj cijeni od 2,00 eura.

 

Noćna Linija Petrinja Sisak Petrinja 4

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije