Županija uređuje ambulantu u Kratečkom

imp

1

Sisačko-moslavačka županija u sisačkoj Donjoj Posavini u ovom trenutku provodi značajne projekte kakvi se nisu provodili posljednjih 30 godina, a koji su usmjereni na osiguravanje zdravstvene zaštite, posebno starijeg dijela stanovništva te na bolju prometnu povezanost i razvoj poljoprivrede i turizma.

 

 

Jedan od takvih projekata je i uređenje ambulante u Kratečkom, a radove ukupne vrijednosti oko 215 tisuća eura obišao je župan Ivan Celjak.
Važna nam je dostupna zdravstvena zaštita posebno starijeg dijela stanovništva Donje Posavine, zato i uređujemo ambulantu Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kratečkom. Završen je krov, u tijeku su radovi unutarnjeg uređenja, saniraju se podovi, stropovi, zidovi, sanitarni čvorovi, mijenja se unutarnja stolarija, a uredit ćemo fasadu i vanjski okoliš. Ugrađuju se nove elektro i vodovodne instalacije, staru rasvjetu zamijenit ćemo s LED rasvjetom.“, naglasio je župan Celjak.

 

 

Sisačko-moslavačka županija ulaže značajna sredstva u županijski zdravstveni sustav.
Sredstvima Fonda solidarnosti i sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti obnavljamo naše objekte, a vlastitim sredstvima dodajemo novu vrijednost neodržavanim objektima te pripremamo dokumentaciju za energetsku obnovu našeg zdravstvenog sustava.“, dodao je župan.

 

 

Obilasku radova u Kratečkom pridružili su se i mještani toga kraja. Rahela Grgić, rodom iz Vinkovaca, prije pet godina se doselila u Kratečko gdje je preselila i svoj OPG na kojem se bavi pčelarstvom i proizvodnjom meda.

 

„Ova inicijativa Sisačko-moslavačke županije nam puno znači, jer ćemo uređenjem ambulante dobiti i dodatni prostor za još neke aktivnosti što je jako važno pogotovo za mlade obitelji koje ovdje žive.“, rekla je Rahela Grgić.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije