Županija uložila gotovo 10 milijuna kuna u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

imp

OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima proslavila je u petak svoj dan.

 

Suvremeno je to opremljena škola čiji djelatnici na inovativne i kreativne načine prenose učenicima svoja znanja, a posebno se ističu po međunarodnom Erasmus + projektima Zajedno u različitost i Kreativni čitatelji kojima ostvaruju povezanost i suradnju s nekoliko europskih škola.
Škola ukupno broji 333 učenika, 17 razrednih odjela u matičnoj školi i 9 kombiniranih razrednih odjela u područnim školama.

 

Sisačko-moslavačka županija, uložila je gotovo 10 milijuna kuna u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani kroz nekoliko velikih investicijskih ulaganja od energetske obnove matične škole gdje je postavljena vanjska i unutarnja hidrantska mreža, izmijenjen pod sportske dvorane, napravljena toplinska izolacija i rekonstrukcija krovišta, izmijenjena postojeća rasvjeta, postavljeni solarni kolektori i nova fasada. Uređena je i opremljena školska kuhinja, blagovaonica i popratne prostorije. U školskom arboretumu je postavljeno 200 metara šljunčanih staza, a u planu je postavljenje novih 600 metara.

 

U tijeku su pripreme za još jednu veliku investiciju, a to je postavljanje nove kotlovnice u matičnoj školi.

 

“Sisačko-moslavačka županija ulaže u obrazovanje u svim našim gradovima i općinama u kojima smo osnivači škola, pa tako i u općini Lipovljani. Iako nam je vrlo važno ulaganje u školske ustanove na području županije koje je teško stradalo u potresu, isto tako nam je važno i ulaganje na zapadno slavonskom i moslavačkom dijelu” – izjavio je župan Ivan Celjak prilikom posjete školi.

 

Dodajmo kako se nastava odvija i kroz pet područnih škola: Kraljeva Velika, Piljenice, Stara Subocka, Kozarice i Nova Subocka. Od tih pet područnih škola energetski je obnovljena samo Područna škola Stara Subocka, a za područne škole Nova Subocka, Kozarice i Piljenice, izrađena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu.

Foto - SMŽ Foto:

najčitanije