Županija u godinu dana obnovila 26 objekata u području obrazovanja i zdravstva

imp

Dom Umirovljenika

“Sisačko-moslavačka županija u godinu dana, na čelu s Ivanom Celjakom, obnovila je 12 školskih objekata te 14 objekata u području zdravstva, znači ukupno 26 objekata. Aktivno je preko deset gradilišta: Dom za starije osobe Glina, Dom zdravlja Petrinja ispostava Glina, Domobranska vojarna u Lađarskoj ulici u Sisku, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, Učenički dom u Sisku, I. osnovna škola Petrinja, energetske obnove Osnovne škole Mato Lovrak u Petrinji te Osnovne škole Jasenovac, nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak – ispostava Kutina, Srednja škola Novska…” – rečeno je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

 

Na sjednici je doneseno i niz novih odluka vezanih uz obnovu zgrada javne namjene: na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 26 (Ured za obranu), Stjepana i Antuna Radića 36 (do potresa sjedište Županije), I. osnovne škole Petrinja te Glazbene škole Frana Lhotke Sisak, što je preduvjet za raspisivanje javnih natječaja i s tim u vezi kasniji početak radova.

 

Novost je da će se dograđivati zgrada Jodnog u Sisku, koja se nije značajno obnavljala od Domovinskog rata, a u kojoj će se između ostalog razvijati mali wellness centar, bazen, saune, masaže kade, kade za hidroterapiju, različita dijagnostička oprema, potpuno novi uvjeti rada za zaposlene, mala sportska dvorana, teretana, prostor za pacijente.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije