Županija sufinancira projekte školama

mradenovic

Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Kutina i Osnovna škola Ludina provode projekte kroz program ERASMUS+. Tehnička škola Kutina dobila je financijsku potporu za provedbu projekta „Pregled susstava inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti u Irskoj“, u iznosu 17 700 eura preračunato u kune. Tehnička škola Kutina mora osigurati 30 % sredstava potrebnih zarealizaciju projekta, za projekt je potrebno osigurati 5,310 eura.
Tehnička škola Sisak dobila je potporu za provođenje projekta „EU iskustvom do kompetencija za tržište rada“ u iznosu od 89 586 eura preračunato u kune. Tehnička škola Sisak mora osigurati također 30 % sredstava potrebnih za realizaciju projekta što iznosi 26, 875 eura.
Uz srednje, potporu je dobila OŠ Ludina za provedbu dva projekta „Czech It Out, Be Croative and Finnish Aheadu iznosu od 425 545 kn i projekt „Young Entrepreneurs in Elementary Schools“ u iznosu od 173 172 tisuće kuna. Agencija za mobilnosti programe EU isplatila je za jedan projekt predujam u iznosu od 80 %, a za drugi 70 % ugovorenog iznosa. Za provođenje ostalih projektnih aktivnosti, Sisačko-moslavačka županija osigurat će 52, 021 kunu za jedan i 85, 242 kune za drugi projekt.
Sisačko-moslavačka županija sufinancira ove projekte s ukupno 378 650 kn. Župan Ivo Žinić ističe kako je zadovoljan što županija ima ovakve škole koje kontinuirano, nekoliko godina, uspijevaju na natječajima Europske unije i kako će njihov uspjeh biti poticaj ostalim školama.

najčitanije