Županija subvencionira prijevoz redovitim studentima

imp

Autobus

Redoviti studenti s područja Sisačko-moslavačke županije i ove godine mogu ostvariti pravo na korištenje subvencije prijevoza željeznicom te redovitim linijama autobusima Auto Prometa i Čazmatransa.

 

Za korištenje subvencije prijevoza željeznicom
Studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50 % cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

 

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak d.o.o. i Čazmatrans Prometa d.o.o.
Studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag

 

Redoviti studenti trebaju poslati na ovjeru:

Ispunjen jedan primjerak obrasca potvrde za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi samo na internetskim stranicama SMŽ.

Potvrdu o upisu na Fakultet ili Učilište u akademskoj godini 2022./23.

Kopiju osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu

 

Popunjene Potvrde i navedeni dokumenti dostavljaju se na mail adresu: ivana.abramovic@smz.hr ili zrinka.stajdohar@smz.hr

 

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti potvrdu samo za jednu vrstu prijevoza.

 

Na temelju dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu/polumjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi.

 

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

 

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

 

Dodatne informacije kao i potrebne obrasce za subvenciju prijevoza možete pronaći ovdje.

najčitanije