Županija stambeno zbrinula još pet obitelji

Sisačko-moslavačka županija preuzela je prije pola godine 9 stanova na korištenje koji su bili u vlasništvu ustanova kojima je Županija osnivač i stanove u vlasništvu države, a u kojima je bila potrebna adaptacija.

Pokrenuo se žurno postupak za njihovo uređenje kako bi se u njih smjestile obitelji koje su boravile u kontejnerima.

I ako privremeni smještaj ovakvog tipa nije u osnovnoj nadležnosti Županije, inicijativom župana Ivana Celjaka pokrenuti su postupci zbrinjavanja obitelji dok se njihovi domovi ne obnove.

Uređeni i opremljeni su stanovi u Sisku, Petrinji, Topuskom, Kutini, Popovači i Novskoj.

U utorak, 14. lipnja 2022. godine, ključeve stanova u Sisku preuzelo je petero korisnika, koji su se javili na javni poziv koji je objavila Županija.

Stambeno su zbrinuti jedna samohrana majka s dvoje djece, jedan hrvatski branitelj, jedan samohrani otac i njegova kćer, jedna hrvatska braniteljica, te jedna četveročlana obitelj.

Stanovi su svi u gradskoj jezgri grada Siska, a riječ je o četiri jednosobna i jednom dvosobnom stanu, koje je Županija potpuno uredila i opremila za obitelji čiji su domovi teško oštećeni u potresu.

“Bit ćemo zadovoljni onda kada se naši sugrađani vrate u domove, ali moramo biti svjesni i da za ovakve razmjere štete za koje je proglašena katastrofa treba vremena za potpunu obnovu. Do tada našim sugrađanima maksimalno pokušavamo olakšati ovu situaciju omogućujući im potpuno uređene stanove u kojima mogu boraviti sa svojim obiteljima.

Zadovoljan sam što smo i kroz ovaj postupak javnog poziva zbrinuli još pet obitelji. Sada je ukupno 14 obitelji Sisačko-moslavačka županija zbrinula u posljednjih 6 mjeseci i nastavit ćemo brinuti o našim sugrađanima i dalje.” – istaknuo je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija i dalje osigurava pripremu i dostavu toplih obroka za 1600 naših sugrađana čiji su domovi stradali u potresu.

najčitanije