Županija s nešto više od 31 tisuće eura sufinancira 46 sisačkih projekata u kulturi

imp

Gotovo 80 tisuća eura rasporedila je Sisačko – moslavačka županija na 116 programa u kulturi odabranih putem Javnog poziva za predlaganja programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu.
Među 116 programa nalazi se i 46 iz Siska, a za njih je županija izdvojila nešto više od 31 tisuće eura. Istovremeno, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije dodijeljeno je nešto malo više od 13 tisuća eura.

 

Po 398 eura dobili su Bošnjačka nacionalna zajednica grada Siska i Sisačko moslavačke županije za kulturnu manifestaciju „10. amaterski festival pjesme sevdalinke“, Bošnjačko kulturno – umjetničko društvo Nur za manifestacije „S Nurom u srcu“ i večer sevdaha „U meraku i po istilahu“, Češka beseda Sisak za programe „Dani češke kulture“ i Češka beseda u gostima, Folklorni ansambl Ivan Goran KOvačić za kupovinu novih žičanih instrumenata i otkup zavičajnih ženskih Posavskih nošnji. Isti iznos za monografiju „Kako nas ribe vide“ dobit će Foto klub Siscia obscura, zatim KUD „Radost“ Sela za Smtru šetanih kola „Grlo moje, daj zaori bolje“ i 26.Folklorne susretesvete Marije Magdalene, KUD „Hrvatsko srce“ Odra – Žabno za proslavu sv. Antuna i „Božićni koncert“, Kulturno – umjetničko društvo „Martinčani“ za nabavu tzkalačkog stana, Udruga za djecu i mlade Novi svijet za „Anegdote iz Novog svijeta“, Plesna udruga StarDance za nove tradicionalne uniforme mažoretkinja StarDance te Udruga umirovljenika Sisak, mješoviti pjevački zbor „Spomenar“ za odlazak na koncert u Osijek.

 

 

Folkorni ansambl „Etno Siscia“ za folkorni koncert dobio je 1062 eura kao i Pop rock škola za 9.Međunarodni blues kamp Lonjsko polje. Ista udruga dobila je i 664 eura za održavanje 15.Sisačkog blues&rock festivala.

 

Hrvatsko pjevačko društvo Danica za koncert filmske glazbe dobilo je financijsku potporu Županije u iznosu od 796 eura, Udruga Ars Organi Sisciae za projekte 17.Međunarodni orguljaški festival Ars Organi Siscia i 9. ZRIN festival dobila je 796, odnosno 929 eura.

 

Kino klub Siska na Javni poziv prijavio je projekte Korak do filma i Star Film Fest i za njih je odobreno 664, odnosno 796 eura. Kulturno – umjetničko društvo Budaševo za nastavak snimanja CD-a pjevačke skupine „KRALUŽ“ dobilo je 530 eura.Isti iznos, 530 eura dobila je Matica umirovljenika Sisak za 25.Susrete kulturno umjetničkog stvaralaštva udruga umirovljenika SMŽ, PULS Studio za ples i rekreaciju za Sisački plesokaz – Međunarodni dan plesa, Udruga ZA Topolovac (ZATO) za projekt „Topolovački vremeplov“ 2.faza.

 

Ogranak Matice hrvatske Sisak prijavio je dva projetka. Za časopis za književnost, kulturu i znanost – Riječi odobreno je 1990 eura, a za 27.Kvirinove poetske susrete 1593 eura.
Romska udruga umirovljenika za porslavu blagdana Svete Petke dobila je 133 eura, Romski kulturni centar za obilježavanje Svjetskog dana Roma 332 eura, a za jačanje kulturnog identiteta romske nacionalne manjine u Sisačko – moslavačkoj županiji 199 eura. Udruga za razvoj i bolji život Roma dobit će po 133 eura za obilježavanje Svjetskog dana roma i obilježavanje Đurđevdana.

 

Scena Sisak za produkciju kazališne predstave dobila je 664 eura, a Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture za poetsku tribinu „Zalogaj poezije“ 929 eura.
Organizaciju Dana jazza Damira Kukuruzovića (18. Siscia Open Jazz & Blues Festival) Županija će s 1990 eura sufinancirati Siscia jazz clubu, Umjetničkoj udruzi Damir Kukuruzović.

 

Udruga slijepih SMŽ – Sisak za projekt „Kultura i slijepi 3“ dobit će 664 eura. Vokalni ansambl Lipe za dva projekta dobio je 1724 eura, a radi se o projektima „Etno akustic“ i „Sjećanje na Riju“, Vokalno instrumentalnom ansamblu Kolapjani za godišnji koncert VIA Kolapjani i 16.Susret klapa odobrena su 2123 eura.
Ženskom vokalnom ansamblu „Lađarice“ odobreno je po 1194 eura za 3.lađarsku večer klapskih obrada te kulturno glazbeni i redovni program, natjecanja i smotre.

 

Popis svih odobrenih projekata potražite OVDJE.

najčitanije