Županija s 53 tisuće eura sufinancira razvoj lovstva

imp

Lovci Potpore (3)

Sisačko – moslavačka županija s 53 tisuće eura sufinancira razvoj lovstva na svom području. Taj iznos podijelit će 29 lovoovlaštenika koliko ih se odazvalo na Javni poziv za sufinanciranje razvoja lovstva u Sisačko – moslavačkoj županiji. Inače na području županije djeluje ukupno 66 ovlaštenika.

 

Ugovore o bespovratnoj novčanoj potpori za sufinanciranje razvoja lovstva dodijelio je zamjenik sisačko – moslavačkog župana Mihael Jurić.

Sisačko-moslavačka županija je vrlo ponosna na svoje lovce i na njihov rad, posebno oko organizacije i očuvanja bogatog fonda divljački koji raste iz godinu u godinu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim lovačkim udrugama koje su se javile na ovaj natječaj te se nadamo da će dobivena sredstva kvalitetno i dobro upotrijebiti za unaprijeđene svojih djelatnosti.“, izjavio je zamjenik Jurić.

 

Ovim novčanim potporama se financiraju aktivnosti i projekti iz područja lovstva koji su neophodni u gospodarenju lovištima s divljači kako bi se doprinijelo razvoju i unapređenju lovstva te sprečavanju štete od divljači i na divljači u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

U ime svih lovačkih udruga zahvalio se Ivo Bijelić, predsjednik Lovačke udruge „Posavina“ Sunja koji je dodao kako je ovo samo nastavak dobre suradnje koja društva imaju s Županijom.

 

Lov i organizirano lovstvo u županiji ima dugu tradiciju, naime, lovački savez Sisačko-moslavačke županije osnovan je koncem 1994. godine i tada je bio treća po redu članica Hrvatskog lovačkog saveza. Lovstvo u SMŽ cijeni se kao izuzetno važan čimbenik očuvanja prirodne ravnoteže i ekologije te rekreacije i lovnog turizma. S tim ciljem Županije potiče sve oblike unapređenja i razvoja lovstva putem mjera potpore i popularizacije lovstva.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije