Županija raspisala natječaj za srednjoškolske i studentske stipendije

imp

Stipendije

Sisačko – moslavačka županija raspisala je natječaj za 30 stipendija redovnim studentima te 25 stipendija redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa s područja županije za školsku godinu 2021./2022. Natječaj je otvoren 19. siječnja i traje do kraja siječnja ove godine.

 

Na natječaj za učeničke stipendije mogu se prijaviti učenici koji imaju prebivalište na području Sisačko – moslavačke županije, status redovitog učenika srednje četverogodišnje/petogodišnje škole te ne smiju biti korisnici stipendije ili subvencije smještaja u učeničkim domovima. Visina srednjoškolske stipendije iznosi 4000 kuna i isplaćuje se jednokratno.
Na ovaj natječaj ne mogu se javljati učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja.

 

Na natječaj za studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022. mogu se javiti redoviti studenti s prebivalištem na području SMŽ. Prijaviti se mogu redoviti studenti preddiplomskih i diplomskih stručnih i sveučilišnih studija. Studenti ne smiju biti korisnici neke druge stipendije ili novčane potpore u svrhu školovanja. U prethodnoj akademskoj godini moraju imati najmanje 50 ECTS bodova, odnosno, prosjek ocjena završnog razreda u srednjoj školi 3,50, ako su studenti prve godine preddiplomskog studija. Radi se o jednokratnoj isplati u visini iznosa 5.000,00 kuna po godini, po studentu.
Prijave na natječaj potrebno je proslijediti online i dostaviti poštom do kraja ovog mjeseca.

 

„Odlučili smo se na ovakvu potporu kako bi i učenici i studenti imali osigurana sredstva na početku kada su i najviši izdatci roditelja za školovanje. U prvom dijelu raspisujemo natječaj za ukupno 55 stipendija, a od iduće akademske godine uvodimo i nov sustav novčanih pomoći koje će se isplaćivati jednokratno u iznosu od 5.000,00 kn studentima koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije, te koji upišu redoviti studij na području Sisačko-moslavačke županije za koje je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. siječnja 2021. donijela Odluku o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom („Narodne novine“, broj 1/21.).“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

 

Osim 55 stipendija, Sisačko-moslavačka županija će u narednom razdoblju osigurati dodatne stipendije u partnerstvima s pravnim osobama. Uzme li se u obzir 179 učenika i studenata koji su trenutno uključeni u sustav stipendiranja Sisačko-moslavačke županije, s novim potporama, bit će uključeno preko 250 mladih s područja županije.

najčitanije