Županija raspisala Javni poziv za sufinanciranje razvoja lovstva

imp

Lovacka Lovstvo

Sisačko-moslavačka županija je raspisala Javni poziv za sufinanciranje razvoja lovstva na području županije za 2023.godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratne novčane potpore lovoovlaštenicima s područja naše županije za financiranje aktivnosti i projekata iz područja lovstva koje su neophodne u gospodarenju lovištima i gospodarenju s divljači kako bi se doprinijelo razvoju i unapređenju lovstva te sprečavanju šteta od divljači i na divljači.

 

Cilj dodjele ovih bespovratnih novčanih potpora je unaprjeđenje gospodarske funkcije lovstva te zaštite i očuvanja biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači te valorizacija lovstva kroz turističku ponudu i njezin doprinos regionalnom gospodarstvu i ruralnom razvoju ovog područja.

 

Ukupno planirana sredstva za provedbu ovog Javnog poziva iznose 53 tisuće eura, a u planu je dodijeliti 66 potpora. Prijavitelji se mogu prijaviti na više mjera utvrđenih ovim Javnim pozivom, a maksimalni iznos ukupne potpore ne može prelaziti iznos od 75 posto lovozakupnine koju je lovoovlaštenik platio za lovnu godinu 2022./2023. Prva mjera je razvoj i unapređenje lovstva, a druga mjera je sprječavanje šteta od divljači i na divljači.

 

Prijave za sufinanciranje razvoja lovstva dostavljaju se na propisanim obrascima i to poštom ili osobnom dostavom na adresu županije, kao i putem elektroničke pošte. Javni poziv je otvoren do 29.rujna ove godine.

 

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije