Županija pokrenula inicijativu za plasman proizvoda naših poljoprivrednika

Župan Ivan Celjak sa suradnicima održao je u ponedjeljak, 16. svibnja sastanak s poljoprivrednim proizvođačima s područja naše županije, a vezano za nedavni županov radni posjet Dubrovniku. Radi se o konkretnoj pomoći Sisačko-moslavačke županije poljoprivrednim proizvođačima kroz projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“ s ciljem da poljoprivrednici, u srcu turističke sezone, plasiraju svoje proizvode na dubrovačkom području.

 

Isto tako, župan Celjak pokrenuo je inicijativu za dugoročniju suradnju naše županije i turističkih subjekata na području Dalmacije za otkup poljoprivrednih proizvoda.

 

Predstavnici proizvođača meda, voća, povrća, mliječnih proizvoda će već krajem tjedna upoznati župana s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište, ali isto tako i vrsti proizvoda koji se mogu planirati za buduće razdoblje.

 

Poljoprivrednici su podržali inicijativu župana Celjaka naglasivši da je to rijetki i iznimno pohvalan primjer takve vrste pomoći jedne županije u RH i da su spremni na suradnju.

najčitanije