Županija planira privući deficitarne liječnike

imp

Bolnica Sisak 1

Nedostatak liječnika u Sisku i cijeloj županiji, tema je koja se našla na posljednjoj sjednici Županijske skupštine. Vijećnik Srđan Marić na aktualnom satu je, između ostaloga, pitao koje mjere Županija planira poduzeti s ciljem privlačenja deficitarnih liječnika u sisačku Bolnicu po uzoru na druge županije. Zamjenik župana Mihael Jurić je, odgovarajući na pitanje, kazao kako nedostatak liječnika nije problem samo u našoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire.

 

„Mi ovdje na području Siska i Sisačko-moslavačke županije imamo jasan plan i nacrt kako ćemo privlačiti liječnike. Sve zgrade naše bolnice se grade i obnavljaju, uz novi Središnji paviljon koji je izgrađen i nije stradao u potresu, zgrada Kirurgije koja je relativno sanirana, u fazi obnove je zgrada Zarazne, zgrada Pedijatrije i zgrada Stare interne. Grad Sisak koji je 50-tak kilometara od Zagreba, kada se izgradi četverotračna cesta od centra Zagreba do centra Siska bit će dodatni poticaj liječnicima iz Zagreba da dođu u novoobnovljenu sisačku Bolnicu koja će imati svu potrebnu aparaturu, bolnicu koja će imati standard 21.stoljeća“, rekao je dožupan Jurić, dodajući kako će dodatnom revitalizacijom našeg područja pronaći prihvatljivi uvjeti dolaska liječnika na naše područje.

 

„Vjerujte mi da ćemo kroz dodatne mjere i mogućnosti te stambeno rješavanje pitanja liječnika na ovom našem području, gdje ćemo im omogućiti prihvatljive uvjete dolaska i siguran sam da ćemo u tom kontektstu privući liječnike, da će liječnici spoznati i vidjeti da samo 50-tak kilometara od Zagreba mogu raditi sve one elemente na koje možda u Zagrebu ne mogu doći na red. Možemo se pohvaliti da imamo kvalitetne liječnike u sisačkoj Bolnici. Izvršene su neke operacije koje se rijetko provode u Hrvatskoj. Dakle, imamo kvalitetan tim liječnika, imamo plan kako ćemo nadograđivati nove timove“, odgovorio je Jurić.

 

Ono što je ključ svega su kvalitetni i adekvatni uvjeti za naše liječnike, a ono što želimo ponuditi liječnicima, naglasio je Jurić, je nešto što će rijetko tko u Hrvatskoj moći ponuditi.

najčitanije