Županija osigurala sredstva za projekte iz programe udrugama proisteklima iz Domovinskog rata

Dsc 1060

Župan Ivan Celjak potpisao je ugovore o dodjeli financijske potpore za projekte/programe iz područja udruga proisteklih iz Domovinskog rata financiranih putem Javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora za projekte/programe iz raspoloživih sredstava Proračuna Sisačko-moslavačke županije Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje za 2023. godinu.

 

Potpisivanju su prisustvovali predsjednici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon potpisivanja i uručivanja ugovora, župan, suradnici i predstavnici udruga prošetali su gradom Siskom te posjetili zgradu u Ulici kralja Tomislava, koju obnavlja Sisačko-moslavačka županija i koju će nakon dovršetka obnove, uz Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije, koristiti i udruge proistekle iz Domovinskog rata. U zgradi će biti smješten stalni postav Memorijalnog centra Domovinskog rata i konferencijska dvorana koje će služiti za edukaciju javnosti i učenika o Domovinskom ratu na području županije, ali i prostor za psihosocijalnu pomoć namijenjenu braniteljskoj populaciji.

 

 

Sisačko-moslavačka županija će u studenom 2023. godine, u povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara, financijski poduprijeti udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja županije u organizaciji odlaska u Vukovar.

 

I ove godine u lipnju u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, planirano je održavanje Sportskih igara hrvatskih branitelja u Topuskom, s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije na jednom mjestu te međusobnim druženjem i sportskim aktivnostima.  U okviru sportskih susreta bit će odana počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima. Prošle godine, na prvim sportskim igrama, sudjelovalo je gotovo 400 hrvatskih branitelja iz 20 udruga, a discipline u kojima su se nadmetali bile su: viseća kuglana, boćanje, pikado i šah.

najčitanije