Županija osigurala 68 pomoćnika u nastavi za 71 dijete s poteškoćama u razvoju

nn

261020211635252528.jpeg

Sisačko-moslavačka županija već četvrtu godinu zaredom, kroz natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, osigurava pomoćnike u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju. Za novu školsku godinu, Županija je u sklopu programa „Zajedno do obrazovanja“ osigurala 68 pomoćnika u nastavi za 71 dijete, s tim da će neki pomoćnici raditi s više učenika, tako da će zapravo svako dijete imati svog pomoćnika.

„Svi dosadašnji programi, pa tako i ovaj, u svom nazivu nose ime zajedno, čime se želi ukazati na jednu sinergiju, na jedno zajedništvo i zapravo rezultat čitavog tog projekta je sinergija učenika, roditelja, pomoćnika, nastavnika škole i Županije. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“. Za naredne četiri godine kroz ovaj projekt, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 11,4 milijuna kuna, od čega bespovratno 9,8 milijuna kuna“, rekao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana, Roman Rosavec, dodavši da je ovo izuzetno vrijedan i jedan od najznačajnijih projekata Sisačko-moslavačke županije, obzirom da se svaka kuna uložena u djecu dvostruko vraća.

„Siguran sam da će svi korisnici ovakvih mogućnosti i ovakve potpore osjetiti svu pomoć koja se želi pružiti da se i učenicima s poteškoćama osigura normalan standard i normalan razvoj u njihovom školovanju“, dodao je Rosavec.