Županija organizirala Sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom

imp

Sportske igre hrvatskih branitelja naziv je programa kojeg je u okviru obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije organizirala Sisačko-moslavačka županija s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa županijskim Top-Termama Topusko.

Sportske igre okupile su gotovo 400 hrvatskih branitelja, a braniteljske udruge u okviru Koordinacije, na početku je pozdravio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je službeno i otvorio Sportske igre hrvatskih branitelja.

 

Prije samog otvaranja natjecanja, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima odana je počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je kako je cilj bio ponovo okupiti hrvatske branitelje na jednome mjestu i pružiti im priliku ne samo za ponovni susret nego i omogućiti sportska druženja.

“Ovakva su okupljanja posebice važna jer je, s godinama, hrvatskih branitelja sve manje i sve su stariji” – istaknuo je župan Celjak, dodajući kako će Županija i dalje podupirati programe braniteljskih udruga.

 

Pozivu na natjecanje odazvalo se gotovo 400 hrvatskih branitelja iz 20 udruga, a discipline u kojima su se nadmetali bile su: viseća kuglana, boćanje, pikado i šah.

 

Jedinstven događaj ovog vikenda u ovom dijelu Hrvatske okupio je brojne hrvatske branitelje koji su dali svoj doprinos ne samo tijekom Domovinskog rata nego i u vrijeme katastrofalnih potresa i o tome su danas razgovarali u Topuskom.

 

Sisačko-moslavačka županija još jednom pokazuje koliko cijeni hrvatske branitelje, a i oni su istaknuli koliko im znači ova prilika za ponovni susret.
Osim sportskog dijela, hrvatski branitelji su po završetku igara mogli koristiti i usluge vanjskih bazena Top-Termi koje su i ove godine spremno dočekale još jednu sezonu.

 

Foto – SMŽ

Foto: SMŽ

najčitanije