Županija obnavlja ambulantu u Dvoru

imp

Dvor 4

Više od 2.600 pacijenata Doma zdravlja SMŽ u Dvoru dobit će novouređenu ambulantu.

 

 

Ambulanta u Dvoru jedan je od objekata u području zdravstva koje obnavlja Sisačko-moslavačka županija u čiju će cjelovitu obnovu biti uloženo 1,2 milijuna €. Puno će to značiti, ne samo pacijentima i tamošnjem stanovništvu, nego i zdravstvenom osoblju koje radi u ordinacijama obiteljske medicine, dentalne medicine, Hitne medicine i patronaže.

 

Radove na obnovi ove ambulante obišao je župan Ivan Celjak sa suradnicima.
Nakon što završe svi radovi cjelovite obnove, u Dvoru ćemo imati novu zgradu ambulante. Do sada su uklonjeni nekonstruktivni elementi, grade se novi armirano-betonski zidovi, ojačavaju se temelji i uvode nove elektro, strojarske i vodovodne instalacije.“, istaknuo je župan Celjak.

 

 

U ambulanti u Dvoru rade tri ordinacije obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne medicine, Hitna medicina, ugovorena je djelatnost zdravstvene njege u kući i patronažna djelatnost, a osigurani su i mjesečni dolasci specijaliste ginekologa za oko 930 žena.

 

 

Patronažna sestra Angela Vukadin nije mogla sakriti uzbuđenje zbog radova obnove ambulante u kojoj radi već pune 24 godine.
„Sretni smo što nismo zaboravljeni, ali smo isto tako sretni zbog obnove ambulante, jer ćemo raditi u novom prostoru u kojem ćemo imati puno više mjesta. Ljudima, posebno starijoj populaciji, ovo je od velike važnosti.“, rekla je patronažna sestra Angela. Za vrijeme trajanja radova sve usluge, osim dentalne medicine, izmještene su u zamjenske prostore koje je osigurala Općina Dvor.

 

 

Značajna sredstva ulažu se i u prometnu infrastrukturu na području općine Dvor, istaknuo je župan Celjak prilikom obilaska naselja Hrtić gdje je saniran kolnik u dužini 3,8 kilometara.
U 2021., 2022. i u 2023. godini na području općine Dvor obnovili smo i uredili 23 kilometara cesta u što je uloženo 2 milijuna €.“, rekao je župan.

 

 

Podsjećamo kako je Sisačko-moslavačka županija obnovila, uredila i opremila tri stana u Dvoru koje je župan Celjak prošli tjedan predao na privremeno korištenje obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije