Županija obnavlja ambulantu u Capragu

imp

Ambulanta Caprag 5

U tijeku su radovi na cjelovitoj obnovi Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Capragu.

Sanja Habek, ravnateljica Doma zdravlja naše županije je podsjetila kako je zgrada ambulante u Capragu zgrada izgrađena prije 1968.godine, no na sreću, ona je ostala u prilično dobrom stanju nakon potresa.
I zgrada Komande, kao i veliki broj zgrada na području naše Sisačko-moslavačke županije se obnavlja i morali smo se iseliti. Tako da smo sve naše ordinacije obiteljske medicine, pedijatrije, dentalne medicine preselili ovdje u ovu zgradu. Nije jednostavno, vrlo je izazovno, međutim imamo punu suradnju svih zdravstvenih radnika koji su shvatili da jednostavno ovoga trenutka nemamo druge mogućnosti nego raditi ovdje. Ovdje trenutno radi 11 ordinacija obiteljske medicine, šest ordinacija dentalne, četiri ordinacije pedijatrije. Ovdje rade i četiri dentalna tehničara, radi i naša patronaža koja je dio ovdje, a dio u zgradi u Cesarčevoj kao i na drugim lokacijama“, kazala je Habek.

 

Osim cjelovite obnove, zgrada ambulante, dodaje Habek, se i energetski obnavlja. „Moram reći da smo naišli na izuzetnu suradnju svih zdravstvenih radnika, ali i pacijenata koji koriste zdravstvenu zaštitu i koji shvaćaju u kakvoj se situaciji nalazimo i koji su izuzetno zadovoljni radovima koji se odvijaju. Mi se iskreno nadamo da ćemo za par mjeseci imati toliko novih i obnovljenih zgrada koliko nije obnovljeno u posljednjih stotinu godina i da ćemo imati jedne stvarno odlične uvjete za rad, a time se nadamo da ćemo onda privući naše mlade liječnike, sestre i ostalo zdravstveno osoblje koje se raselilo nakon potresa, tako da se nadamo da ćemo dobrim uvjetima rada, kvalitetnom opremom kojom će biti opremljene sve ove ordinacije, da ćemo uspjeti privući da se vrate u svoj kraj i da nastave ovdje pružati zdravstvenu zaštitu.“, zaključila je Habek.

 

Radove je obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. „U tijeku su radovi na cjelovitoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Capragu. Vrijednost radova je nešto manja od 3,4 milijuna eura. Radovi se financiraju sredstvima Fonda solidarnosti. Ojačavaju se temelji, torketiraju se zidovi, izgrađivat će se arminarno-betonski stupovi. Isto tako izmijenit će se cijela stolarija, krov, a idemo i sa energetskom obnovom zgrade, dakle cjelovita obnova, potpuno uređenje iznutra i izvana. Vjerujemo da će nakon završetka obnove ove zgrade biti i kvalitetniji uvjeti za pružanje zdravstvenih usluga, ne samo za naše nemedicinsko i medicinsko osoblje, nego vjerujemo da će biti zadovoljni i pacijenti koji koriste zdravstvene usluge u okviru primarne zdravstvene zaštite na području Capraga“, kazao je Celjak.

 

 

Dodajmo da su odlukom Županijske skupštine sve ambulante smještene u Capragu oslobođene obveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora.

Foto: Sisak portal

najčitanije