Županija nastavlja ulaganja na području Lipovljana

imp

U tijeku su radovi na cestovnoj infrastrukturi na području Općine Lipovljana, u koju radi sigurnosti i bolje prometne povezanosti Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave ulaže kroz Županijski upravu za ceste.

 

S Općinom Lipovljani potpisan je ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora dijela županijske ceste Ž3215.

 

Trenutno se obnavlja 2.080 m ceste, vrijednosti 2 milijuna kuna, a radovi su financirani u odnosu 50:50.
Prošli tjedan završena je u potpunosti Ulica sv. Barbare, koja se proteže od željezničke pruge do nadvožnjaka preko autoceste – 880 m.
Počeli su radovi postavljanja drugog sloja asfalta u Kolodvorskoj ulici, u dužini od 1 200 m, koji će, ako to vrijeme dozvoli biti završeni do kraja tjedna.

 

 

Kako teku radovi na cestovnoj infrastrukturi provjerio je danas župan Ivan Celjak u pratnji načelnika Općine Nikole Horvata.

„Županija je osigurala besplatno ljetovanje učenika u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tako će i učenici 4. razreda OŠ Josipa Kozarca Lipovljani na ljetovanje. U OŠ J. Kozarca Lipovljani uložili smo 10 milijuna kuna. Provedena je energetska obnova škole, uređena i opremljena školska kuhinja, blagovaonica i popratne prostorije. U tijeku je još jedna vrijedna investicija – izgradnja nove kotlovnice.”, rekao je župan Celjak dodajući kako je Županija pokrenula mjere za potporu gospodarstva koje su namijenjene poduzetnicima i vlasnicima OPG-ova koji ulažu na području Sisačko – moslavačke županije.
„Oni svoje investicije mogu realizirati uz 0% kamata. Sufinanciraju se kamate kreditnih linija HBOR-a, usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora te obrtna sredstva, kao i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a. Županija je u okviru postojećeg sustava ustrojila središnje koordinacijsko tijelo i poduzetnici mogu sve informacije dobiti na jednom mjestu, a osoba zadužena za suradnju s poduzetnicima, na raspolaganju je doslovno 24 sata. Svakako i blizina autoceste, Općini Lipovljani daje velike mogućnosti za razvoj gospodarstva”, istaknuo je sisačko-moslavački župan.

 

Načelnik Općine Nikola Horvat istaknuo je koliko ova ulaganja u cestovnu infrastrukturu znače na području Općine gdje sudjeluju u programu sufinanciranja u omjeru 50:50.
Načelnik je zahvalio županu Ivanu Celjaku na suradnji i onome što Županija čini i u području obrazovanja na području Lipovljana, ali i poziva investitorima budući imaju poslovnu zonu koja ima predispozicije za daljnji gospodarski razvoj kraja.

Foto: SMŽ

najčitanije