Županija na Fond solidarnosti prijavila 64 projekta u vrijednosti oko 462 milijuna kuna

imp

Na natječaj za obnovu objekata javne namjene Sisačko – moslavačka županija je na Fond solidarnosti prijavila 64 projekta.
Radi se o projektima s područja školstva, zdravstva, javne uprave, odnosno obnovi objekata koji su pretrpjeli ogromnu štetu od potresa, a nalaze se u nadležnosti Sisačko – moslavačke županije.

 

„Do sada smo prijavili 64 projekta u vrijednosti od otprilike 462 milijuna kuna. Uspjeli smo prijaviti prije privremenog zatvaranja natječaja i 6 projekata s područja kulture.“, rekao je župan Ivan Celjak dodajući kako su u županijskoj Upravi i Ustanovama radili i danima i noćima kako bi na vrijeme prikupili dokumentaciju i prijavili projekte za obnovu na Fond solidarnosti.

 

Među projektima nalaze se zgrade unutar sisačke bolnice, domovi zdravlja, sve škole oštećene u potresu, kao i objekti koji će se koristiti za privremeni smještaj.
Za prijavu je ostalo, dodaje župan, još samo 7 projekata.
„Ti projekti su spremni. Čekaju se samo suglasnosti vlasnika ili energetski certifikati. Očekujemo suglasnost i od Grada Siska za prijavu obnove zgrade Gimnazije Sisak i zgrade koju je koristila Županija u Radićevoj 36. Nekoliko puta smo tražili suglasnost gradonačelnicu Siska za te zgrade ali je do sada nismo dobili. Nadamo se da ćemo ju dobiti u narednim danima.“, istaknuo je župan Celjak.

najčitanije