Županija i Caritas Sisačke biskupije izgradit će i obnoviti spaljene kuće u Kanaku

imp

Pucnjava Kanak Ulica Capraške Poljane 2

Sisačko-moslavačka županija i Caritas Sisačke biskupije izgradit će i obnoviti kuće oštećene u požaru kojeg je prošle subote izazvao Nedžad Fetić, paleći i pucajući u sisačkom naselju Kanak.

 

„Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije izgradit će za jednu obitelj kuću budući je njihova u potpunosti oštećena te izvršiti popravak kuće druge obitelji. Drugim dvjema obiteljima, Sisačko-moslavačka županija osigurat će jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju štete.“, priopćili su iz Županije pozivajući da se i dalje nastavlja prikupljati pomoć za konkretne potrebe.

 

„Građani naše županije pokazuju veliko srce u dosadašnjim pojedinačnim akcijama koje će zasigurno pomoći kod opremanja navedenih objekata, nabavi automobila te ostalih uništenih stvari.
Vjerujemo kako je ova informacija korisna javnosti, kako bi se sve donacije i pomoć koja se želi još dodatno organizirati, mogla usmjeriti na konkretne potrebe obitelji.“, stoji u priopćenju.

 

Podsjetimo, u svom pohodu 58 – godišnji Nedžad Fetić je prošle subote navečer u Ulici Capraške poljane u Kanaku pucajući iz vatrenog oružja ubio 45 – godišnju ženu i teško ranio 4 osobe. U potpunosti su izgorjele dvije kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelomično izgorjeli.

najčitanije