Županija Fondu solidarnosti prijavila 68 projekata u vrijednosti 689,5 milijuna kuna

imp

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak predstavio je predstavnicima HGK, Županijske komore Sisak i Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije projekte obnove u području zdravstva, obrazovanja, kulture, cestovne infrastrukture i dr., kako bi se gospodarstvenike upoznalo s dinamikom obnove za koju je ključan odaziv građevinskog sektora, a sve u cilju završetka projekata sukladno rokovima.

Sisačko-moslavačka županija na Fond solidarnosti prijavila je 68 projekata obnove, ukupne vrijednosti 698.506.218,47 kuna. Među njima su 20 projekata iz područja zdravstva, 11 iz područja obrazovanja, 9 iz kulture i 12 iz cestovne infrastrukture. Neke od njih su obnove zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, Sisak, Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, Doma zdravlja Sisak, Petrinja i ispostava Glina, Lječilište Topusko, četiri osnovne škole i sedam objekata srednjih škola, devet zgrada iz područja kulture.

 

Župan Ivan Celjak obrtnicima je predstavio dinamiku prema vremenu izvođenja radova:
I kvartal 2022. – 8 projekata vrijednosti 7.613.597,94 kune
II kvartal 2022. – 19 projekata vrijednosti 405.896.185,53 kune
III kvartal 2022. – 13 projekata vrijednosti 184.230.616,30 kuna.

 

„Financijska sredstva za obnovu su osigurana, odlučili smo se za ovakav javan i transparentan pristup, kako bi sve poduzetnike i obrtnike iz građevinskog sektora upoznali s planom obnove i njenom dinamikom, kako bi se mogli pripremiti i prijaviti na natječaje. Želimo da na našem području obnova objekata u vlasništvu Županije i povezanih ustanova ide kontinuirano, želimo da se sukladno potrebama zapošljavaju ljudi i da se projekti završe u zadanim rokovima.“, istaknuo je župan Celjak te dodao:
„Zato smo danas ovdje pozvali predstavnike Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak i Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, odnosno poduzetnike i obrtnike kako bi svi zaposleni u građevinskom sektoru na vrijeme imali informaciju o budućim gradilištima. Nemamo vremena čekati i mi ne čekamo, do završetka obnove za sve naše ustanove iz područja zdravstva, kulture, obrazovanja i socijalne skrbi osigurali smo uvjete da pružaju usluge građanima u zamjenskim, čvrstim i sigurnim objektima, a po završetku obnove imat će i bolje uvjete za rad nego su imali prije potresa.“, zaključio je župan Ivan Celjak.

najčitanije