Županija do sada obnovila i izgradila oko 60 zgrada javne namjene, do kraja godine još 15

imp

Nova Interna

Sisačko-moslavačka županija do sada je završila 20 projekata cjelovite obnove, a do kraja godine očekuje se završetak obnove, izgradnje i potpuno novog uređenja još 15 objekata koje će koristiti nekoliko desetaka tisuća stanovnika županije, pa i šire.

 

Osim projekata cjelovite obnove, realizirano je i 40 projekata nekonstruktivne obnove i drugih aktivnosti vezanih za obnovu.

 

Dcim100mediadji 0601.jpg

Obnovljeni su brojni objekti u području zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi, odnosno 20 je obnovljenih ili novoizgrađenih školskih objekata, 4 doma za starije osobe, 8 zgrada Doma zdravlja SMŽ, velika zgrada nove interne OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak te zgrade kirurgije i oftalmologije, zgrada Kulturno-povijesnog centra SMŽ, 6 objekata Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, Vila Zelengaj u Topuskom, zgrade Zavoda za javno zdravstvo SMŽ i Zavoda za hitnu medicinu SMŽ, 3 županijska naselja sa 166 stambenih jedinica.

 

Dcim101mediadji 0177.jpg

 

Sisačko-moslavačka županija jedina je iz Fonda solidarnosti EU nabavila i medicinsku opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura, čime je svojim stanovnicima osigurala najbolje uvjete za zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje. Nova oprema nabavljena je i za druge konstrukcijski i cjelovito obnovljene objekte u području obrazovanja i socijalne skrbi.

 

 

Dcim100mediadji 0771.jpg

DCIM100MEDIADJI_0771.JPG

 

 

najčitanije