Županija će graditi dvoranu OŠ Ivan Goran Kovačić Gora

imp

Oš Gora

Novoizgrađena zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora dobit će i novu dvoranu, najavio je župan Ivan Celjak prilikom nedavne posjete školi.

 

oš gora boban i celjak (11)

 

„Drago mi je da smo danas u obnovljenoj školi ugostili našeg prijatelja župana Blaženka Bobana koji je odmah nakon potresa pritekao u pomoć svima nama i našim sugrađanima koji su izgubili svoje domove u potresu u kojem je teško oštećena i zgrada OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. Splitsko-dalmatinska županija osigurala je oko 400 tisuća eura za obnovu ove škole. Međutim, uspjeli smo povući sva sredstva iz Fonda solidarnosti EU pa ćemo donaciju od 400 tisuća eura usmjeriti za izgradnju nove dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. Sisačko-moslavačka županija osigurat će razliku potrebnih sredstava. Postupak izgradnje bit će pokrenut iduće godine kada će i započeti gradnja dvorane. Obnova objekata ne znači vraćanje u prijašnje stanje već svim objektima dodajemo novu vrijednost. Želimo da naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje, ali najvažnije je da su naši učenici sretni.“, rekao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija tako i ovom obnovljenom objektu dodaje novu vrijednost i sadržaje koji prije nisu postojali.

 

oš gora boban i celjak (2)

 

Školu je zajedno sa županom Celjakom posjetio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji se prisjetio kako je to bilo odmah nakon potresa i istaknuo da uopće nije trebalo razmišljati hoće li pomoći u obnovi škole.

Došao sam u Petrinju odmah nakon potresa s našim vatrogascima i HGSS-om. Bio sam potresen, ali istovremeno i ohrabren zbog ljudi koji su bili puni pozitivne energije i optimizma iako su doživjeli takvu katastrofu. Posjetio sam i ovu školu u Gori sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u obnovi ove škole.“, izjavio je župan Boban.

 

oš gora boban i celjak (13)

oš gora boban i celjak (14)

 

Podsjetimo, ova školska zgrada stradala je u potresu nakon čega je u potpunosti razgrađena, a na njenom mjestu izgrađena je nova zgrada u koju su učenici vratili početkom ove školske godine.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije