Župan Žinić nezakonito smijenio Upravno vijeće ŽUC-a

imp

261020211635283771.jpeg

Župan je protuzakonito smijenio Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.
Rezultat je to zakonodavne zaštite koju je županijski SDP zatražio od nadležnog resornog ministarstva.
“Kroz ovaj dokumenat,a to je Rješenje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture nepobitno se dokazuje da Župan nije bio u pravu. Ovim Rješenjem oglašava se ništavnim rješenje Župana Sisačko-moslavačke županije o razrješenju predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste.” – kazao je to obnašatelj dužnosti predsjednika županijskog SDP-a Zdenko Vahovec, dodajući kakmo smatra da je župan to nije učinio iz neznanja nego zbog pritiska koalicijskih partnera ” Ja držim da Župan zna koje su njegove ovlasti, ali je ovo imenovanje vjerojatno morao učiniti pod pritiskom svojih stranačkih kolega, svojih savjetnika i koalicijskih partnera, iz čega nažalost proizlazi da je njima jedini cilj podjela “županijskog plijena i zadovoljavanje uskih stranačkih interesa”- rekao je Vahovec.

Podsjetimo na sjednici Županijske skupštine, kad je vidio da nema većinu, novi župan Ivo Žinić (HDZ) skinuo je s dnevnog reda razrješenje i imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste te prihvaćanje financijskog plana te uprave za 2015. Nakon toga je kako kaže Ministarstvo protuzakonito smijenio stare i imenovao nove članove Upravnog vijeća.
S obzirom da na sjednici nije prihvaćen financijski plan ŽUC-a u pitanje, ističe Vahovec, dolaze i planirani projekti ” Ovim potezom i sama Županijsak uprava za ceste je dovedena u jednu nezavidnu situaciju, jer samim skidanjem točke financisjkog plana dolazi u pitanje i sam proračun ŽUC-a i bojim se da će sa time Županijska uprava za ceste biti oštećena za blizu 10 milijuna kuna.” – naglasio je Vahovec.

Ivan Nekvapil, predsjednik županijskog HNS-a, rekao je kako vjeruje da će, unatoč najavama o boljitku, to ostati način županova ponašanja.

Pod pritiskom koalicijskih partnera, ocijenio je, župan više ne kontrolira stanje u županiji, a zato što nije ostvario očekivanu većinu u Županijskoj skupštini, zavladala je nervoza. Vahovec i Nekvapil najavili su da će i dalje upozoravati ne nezakonite odluke župana Ive Žinića.

najčitanije