Župan Žinić: "Nakon izgradnje Središnjeg paviljona možemo biti vodeća županijska bolnica"

nn

Gradnja dugoočekivanog Središnjeg paviljona u sisačkoj Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” trebala bi započeti ove godine. Podijeljen je na dva dijela, odnosno na dva objekta – dnevnu bolnicu i objedinjeni hitni bolnički prijem.
Izgradnja Središnjeg paviljona donosi višestruke benefite, ističe ravanatelj sisačke bolnice, dr. Tomislav Dujmenović, koji će uvelike pomoći u poboljšanju zdravstvene skrbi za pacijente ali i samih uvjeta rada za djelatnike bolnice.
“Izgradnjom Središnjeg paviljona dobit ćemo to da ćemo na jednom mjestu imati koncentrirane sve specijaliste koji imaju hitne specijalističke ambulante. Na taj način ćemo poboljšati koordinaciju rada između pojedinih specijalista, omogućit ćemo brzu dijagnostičku obradu koja se nalazi vrlo blizu objedinjenog hitnog bolničkog prijema i na taj način ćemo moći vrlo brzo postaviti dijagnozu i započeti s adekvatnim liječenjem u prostorima dnevne bolnice koja je smještena u istoj zgrad”, rekao je Dujmenović.

Radi se o zgradi na četiri kata + prizemlje, površine oko 9600 kvadratnih metara. Planirano je da se uredi prizemlje i dva kata, dok će ostatak biti uređen samo građevinski te će se u budućnosti tamo seliti odjeli.
“Ova zgrada je smještena između paviljona nove interne i kirurgije, povezana toplim vezama, i ta tri najveća bolnička paviljona postaju jedna zgrada. Isto tako, dio ovoga projekta je i novo parkiralište s 50 parkirnih mjesta, koje će se nalaziti s lijeve strane od ulaza u bolnicu, paralelno s Vinogradskom bolnicom”, pojašnjava Josip Tuškanec, projektni tehnički koordinator.

Projekti su gotovi, bespovratana sredstva za njihovu realizaciju u iznosu oko 80 milijuna kuna povučena, i sad se čeka odabir izvođača radova i početak gradnje.
“Ne možemo konkurirati kliničkim bolničkim centrima”, rekao je župan Ivo Žinić, “ali s ovim Središnjim paviljonom možeme biti vodeća županijska bolnica”.
“Možemo dati odgovor i možda biti vodeći u ovom dijelu Hrvatske. Očekujem od svih vas, pogotovo od ravnatelja i njegovog tima, ali i liječničkog tima bolnice da unaprijedimo znanje, raspišemo specijalizacije, specijaliziramo mlade liječnike, kako bi kad ovaj objekt bude gotov mogli doista reći da imamo super modernu bolnicu koja će omogućiti normalno liječenje, kvalitetniji smještaj, ali i kvalitetniji rad liječnika”, naglasio je župan.

Izgradnja Središnjeg paviljona, uz obnovu zgrade Ginekologije, prva je velika investicija u sisačku Opću bolnicu u posljednjih 75 godina.

najčitanije