Župan održao sastanak s Upravom sisačke bolnice i proširenim sastavom Stručnog vijeća

imp

župan Sastanak Bolnica 3

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima sastao se u petak, 15.prosinca, s predstavnicima Uprave i proširenog sastava Stručnog vijeća OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

 

župan Sastanak Bolnica 1

 

Razgovaralo se o aktualnim razvojnim projektima u sustavu zdravstva te o dinamici i tijeku obnove koju Sisačko-moslavačka županija provodi na zdravstvenim objektima u sklopu OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

 

župan Sastanak Bolnica 4

 

U Sisačko-moslavačkoj županiji u ovom trenutku provode se najveća ulaganja u zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina. Za obnovu objekta u području zdravstva Sisačko-moslavačka županija iz Fonda solidarnosti EU povukla je ukupno 28.541.696,55 EUR.

 

župan Sastanak Bolnica 2

 

Uz nabavu medicinske opreme vrijedne 7,8 milijuna EUR, u tijeku je obnova zdravstvenih objekata na više lokacija. U ovom trenutku provodi se obnova zgrada nove i stare interne, pedijatrije u kojoj su još smješteni Odjeli oftalmologije i neurologije, zgrade Odjela za patologiju i citologiju, gradi se nova zgrada bolničke kuhinje, a obnavlja se i Jodno lječilište te zgrade nove i stare bolnice u Petrinji.

 

Sisačko-moslavačka županija, osim obnove, provodi i brojne razvojne projekte od kojih je izgradnja medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije jedan od najznačajnijih u području zdravstva. U zgradi wellness & spa centra, koja se gradi iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta, nalazit će se brojni rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazen, hidromasažni bazeni, saune, masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje.

 

Nakon završetka svih započetih projekata, kako projekata obnove tako i onih razvojnih, Sisačko-moslavačka županija imat će najmoderniju bolnicu u Hrvatskoj, opremljenu vrhunskom opremom.

 

župan Sastanak Bolnica 3

 

Ovom prigodom, župan Ivan Celjak zahvalio je svim liječnicama i liječnicima, medicinskom i nemedicinskom osoblju na predanom radu u svim izazovnim uvjetima s kojima su suočeni prethodnih godina, a koji su za svoj doprinos tijekom korone i nakon potresa krajem prošle godine zasluženo dobitnici nagrade Medicina Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

 

Istaknuta je i uloga dr. Tomislava Dujmenovića, dosadašnjeg ravnatelja bolnice koji ju je vodio tijekom proteklih 8 godina u izazovnim vremenima korone, gradnje nove zgrade hitnog objedinjenog bolničkog prijema te potresa.

župan Sastanak Bolnica 5

Vodstvo bolnice ovaj tjedan preuzima novi ravnatelj dr. Igor Vrga kojeg je župan upoznao s velikim brojem projekata koje Županija trenutno provodi u zdravstvu te vezanima uz bolnicu.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije