Župan obišao izbjeglice

imp

261020211635276093.jpeg

Od četvrtka, 17.rujna, izbjeglice iz Sirije, Afganistana i Pakistana, njih 51, smješteni su na Viktorovcu u zgradi vojarne Specijalen policije.
Među izbjeglicama ima doktora, inženjera, intelektualaca koji nemaju namjere ostati u Hrvatskoj, već žele u Njemačku. Samo troje njih zatražilo je povratak u Tursku, što policija trenutno pokušava realizirati. Izbjeglice je posjetio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.
„Zadovoljan sam postupcima i načinom kako je to policija odradila. Osobno sam razgovarao s izbjeglicama. Ljudi su izrazili zadovoljstvo prihvatom, higijenom, odnosom policije. Oni su sada u zatvorenom tipu i bune se jer ne mogu izaći van. Radimo na tome da oni čim prije krenu prema konačnom i željenom odredištu. Imaju dobre uvjete, možda i najbolje na području države”, istaknuo je Žinić. Oni koji neće natrag za Tursku, bit će iz Siska premješteni u Zagreb, a potom u Sloveniju.
Župan ističe kako na području naše županije potrebnih kapaciteta za njihov smještaj nema, no dodaje ukoliko se pojavi potreba, aktivirat će Krizni stožer kako bi se odlučilo na koji način nove izbjeglice smjestiti.

najčitanije