Župan Ivo Žinić: „Radi se na razvoju Lonjskog polja“

nn

261020211635267114.jpeg

Park prirode Lonjsko polje turistički je biser Sisačko-moslavačke županije i kontinentalnog dijela Hrvatske, a što se do sada radilo i kakvi su planovi za daljni razvoj Lonjskog polja, pojasnio je na nedavno održanoj Skupštini županijskog vijeća župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, naglasivši da Lonjsko polje ima određene sadržaje, no velike probleme s dolaskom turista.

“To su nezaobilazni problemi prometnica i ulasci u samo Lonjsko polje i pokušavamo promjeniti takvo stanje. To su velika ulaganja i mi u ovom trenutku financiramo izradu projektne dokumentacije za projektni centar Osekovo koji je vrijedan 10 milijuna kuna koje ćemo prijaviti na fondove EU. To je jedan od velikih projekta gdje bi dobili još jednu mogućnost ulaska s ove strane u Lonjsko polje” rekao je župan.

Veliki problem za Lonjsko polje, dodao je, predstavlja i otežan dolazak turista s područja općine Jasenovac i grada Novske, zbog loše ceste Subocka-Krapje i u tijeku je izrada projektne dokumentacije kako bi se riješio i taj problem. No, opeterećenje je i nasljeđeni problem vraćanja preko 550 tisuća kuna natrag u fond EU za projekt ceste od Jasenovca prema Lonjskom polju.
“Iako nam je bilo teško, ovih dana smo morali vratiti te novce da bi se uopće mogli prijaviti na ove projekte”, dodao je.

Osim rješavanja prometne povezanosti nekih dijelova županije s Lonjskim poljem, župan je naglasio da se provode i edukativni programi za sve škole te sufinanciraju odlasci učenika u Lonjsko polje.

“Na ovaj način smo za 70% povećali broj turista i posjeta Lonjskom polju”, naglasio je župan.

A osigurane su i turističke potpore za desetak ugostiteljskih objekata na području Lonjskog polja, kao i za brojne manifestacije, poput poznatog Međunarodnog rock i blues kampa koji se odvija u Plesmu, selu na južnom ulazu u Park prirode Lonjsko polje – zaključio je župan.

najčitanije