Župan isplaćuje bonus djelatnicima koji su radili prekovremeno nakon potresa

imp

Službenici Sisačko-moslavačke županije će dobiti po 200 kuna dnevno na plaću jer su prekovremeno radili nakon katastrofalnog potresa koji je naše područje pogodio 29.prosinca prošle godine.

Ovu odluku donio je župan Ivo Žinić, a ta odluka bila je i jedno od vijećničkih pitanja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.
„Da li je točno da ste Odjelu za financije naložili da evidentiraju prekovremeni rad djelatnika Sisačko-moslavačke županije koji su bili angažirani na sanaciji šteta nastalih od potresa na području naše županije i da namjeravate taj rad nagraditi s 200 kuna po danu? Ukoliko je to točno to je strašno jer svi znamo da je cijela Hrvatska volontirala.“, pitao je vijećnik Mijo Latin (HSS).

U svom odgovoru župan je potvrdio da će iznos od 200 kuna dnevno dobiti oni koji su radili u pozivnom centru.
„Donijeli smo odluku da će oni djelatnici koji su radili u našem pozivnom centru dobiti naknadu od 200 kuna po danu za rad koji su obavili izvan onog svog redovnog rada. Bilo je ljudi koji su i noćima radili, a bilo je naravno i onih koji nisu ništa radili. S te strane, donesena je takva Odluka i to nisu nekakvi veliki iznosi. To su iznosi od možda tisuću ili dvije kuna, po određenim djelatnicima, a njih nije bilo previše.“, rekao je odgovarajući na pitanje župan Ivo Žinić.

O koliko je djelatnika riječ i o kojim se iznosima radi župan nije odgovorio.

Foto – smz.hr

najčitanije