Župan i predsjednik Hrvatske obrtničke komore o Majstorskoj školi u Sisku

imp

DSC_0020

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u svom kabinetu održao radni sastanak s novim predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Daliborom Kratohvilom.
Tema sastanka, kojem su nazočili i suradnici predsjednika HOK-a i čelništvo županijske Obrtničke komore, bio je projekt Majstorske škole za koju projekt predviđa da se nalazi na području Sisačko-moslavačke županije.

Krajem 2021. godine pokrenuta je inicijativa od strane Hrvatske obrtničke komore i Sisačko-moslavačke županije za izgradnju ,,Majstorske škole” na području grada Siska. Radi se o projektu od nacionalnog interesa kojem je cilj unaprjeđenje kvalitetnog i poticajnog poslovnog okruženja u RH, unaprjeđenje konkurentnosti usvajanjem više razine znanja nužne za povećanje kvalitete proizvoda i usluga, osiguravanje cjeloživotnog učenja te savladavanje novih tehnologija.

 

Projekt je dobio podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Sisačko-moslavačke županije koja će ujedno biti i partner u provedbi projekta Hrvatskoj obrtničkoj komori. Za lokaciju projekta predložen je prostor ,,Caprag-Barutana”, površine 54 591 m2 u vlasništvu Republike Hrvatske.

Majstorska škola trebala bi biti multifunkcionalni centar s učionicama i praktikumima opremljenim najsuvremenijom opremom i uređajima za zanimanja u sustavu vezanih obrta, smještajnim i prehrambenim kapacitetima za polaznike, čija bi izgradnja i opremanje omogućile stjecanje stručno-teorijskih znanja i praktičnih vještina potrebnih za obavljanje poslova primjerenih majstorskoj razini.

 

Procijenjena vrijednost investicije je 450 milijuna kuna.

 

Župan Ivan Celjak je posebno naglasio kako ova županijska uprava nastavlja realizaciju započetih projekata na svom području, stvarajući trajno pozitivno okruženje za poslovanje postojećih i privlačenje novih gospodarstvenika.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije