Župan gradonačelnici: ‘’Sjedite u finoj fotelji i toplom uredu dok Vam prigradska naselja tonu’’

ibb

Na otvoreno pismo kojim je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček župana Ivu Žinića pozvala na odgovornost za zatvaranje ceste kroz šumu Brezovica, župan je također uzvratio otvorenim pismom:

Poštovana gđo Ikić,

     u ovim kriznim trenutcima kad sam zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem i cijelim Stožerom za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije već 12 dana u cjelodnevnom pogonu od 0 do 24 sata u obranama od poplava zbilja nemam vremena s Vama polemizirati.

Kratko ću samo radi informiranja javnosti, iako je ona s tim već jako dobro upoznata iznijeti činjenice kao odgovor na Vaše obmanjivanje javnosti Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Državna cesta D 36 na dijelu Sisak- Popovača u šumi Brezovica zatvorena je jer je u visini od 30 centimetara i dužini od 500 metara prekrivena vodom koja je tamo kao i u prirodnu retenciju Lonjsko polje puštena upravo kako bi se obranio grad Sisak. Laž je i neistina kako su most ili cesta srušeni, ali Vi to naravno ne znate jer sjedite u finoj fotelji i toplom uredu i bavite se pisanjem priopćenja dok Vam prigradska naselja tonu.

Kada prođe opasnost za grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, a u kojoj smo Vam mi ponudili pomoć, na koju Vi niste reagirali potrudit ću se malo podrobnije Vam objasniti stvari u koje se kao i u vođenje Grada ne razumijete.

Srdačan pozdrav!

Sisačko – moslavački župan Ivo Žinić
                                                                                   

najčitanije