Župa Pohoda Blažene Djevice Marije proslavila svoj dan

imp

261020211635279152.jpeg

Sisačka župa Pohoda Blažene Djevice Marije proslavila je u subotu 30. svibnja dan župe. Svečano misno slavlje, na sisačkom Viktorovcu u 10 sati, ispred kapele Pohoda BDM predvodio je župnik iz Poljica vlč. Zvonimir Dudić Badurina. U koncelebraciji bili su domaći župnik vlč. Branko Koretić, supsidijar vlč. Saša Jozić, župnik iz sisačkog Galdova fra Roko Bedalov, župnik iz Budaševa vlč. Krešimir Bulić i župnik iz Prelošćice o. Mirko Sadak.

Uz brojne župljane i vjernike sisačkog kraja slavlju su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, kao i pripadnici 2. pješačke bojne „Banijska oluja“ i 2. gardijske brigade „Gromovi” koji su proslavili 24. obljetnicu ustrojavanja.

U homiliji vlč. Badurina je istaknuo kako se na ovom misnom slavlju događa stvarnost koja je nosivi temelj blagdana Pohoda Blažene Djevice Marije i Evanđelja, a to je susret. „Nakon svakog pravog istinskog susreta mi se mijenjamo. Tako i ovaj današnji susret Boga, Blažene Djevice Marije i nas spada u lijepe susrete koji mijenjaju. Kao što piri ovaj lahor tako piri i Duh Sveti. Kao što ovaj vjetar danas dodiruje nježno ovo lišće, tako i Duh dodiruje naše duše, te je dovoljan mali poticaj da mi na njega reagiramo. Najbolje snagu reakcije na Duha Svetoga pokazuju nam evanđeoski reci“, rekao je propovjednik te dodao kako na ovoj misi pokazujemo i potrebu zajedništva jednih s drugima. „Mi se međusobno trebamo, treba nam sukršćanin, treba nam čovjek pokraj nas, pomoćnik i prijatelj. To pokazuje i Bog u sebi, kao Presveto Trojstvo. Bogu je stalo do ljudi i Bog se brine za nas te nam daruje ljude kojima je stalo“, zaključio je propovjednik.

najčitanije