Zlatna kuna za najbolje gospodarstvenike u županiji

st

Zlatna kuna nagrada je koja se svake godine tradicionalno dodijeljuje tvrtkama koje su poslovanjem iskazale u prošloj kalendarskoj godini. Ovogodišnji laureati svoja su priznanja dobili na svečanoj sjednici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak. Nagrada je zamišljena kao poticaj razvoju gospodarstva, a predsjednik županijske gospodarske komore, Boris Mesarić, rekao je kako smo ovogodišnju dodjelu dočekali u optimističnom ozračju.

‘Raste BDP, ali se i intenzivno počelo govoriti o oživljavanju tržišta. Inozemna potražnja raste, pa raste i naš izvoz. U porastu je i domaća potrošnja. Još kad bi povećali broj domaćih proizvoda u turističkoj ponudi, bilo bi još bolje’, rekao je Mesarić, dodajući kako naša županija, koja je proizvodno i izvozno orijentirana, bilježi dobre rezultate u izvozu.

‘Petrokemija je četvrti izvoznik u državi. Naši poduzetnici su u 2015. godini dobro poslovali, ostvarili smo devizni suficit od 250 milijuna eura, a dok smo u 2014. imali negativan konsolidirani rezultat od 420 milijuna, postigli smo u prošloj godini pozitivan konsolidirani rezultat od 20 milijuna. Također, od 1819 poduzetnioka većina je poslovala s dobiti’, zaključuje Mesarić.

Dobitnik Zlatne kune za najbolje veliko trgovačko društvo je MiP, za najbolje srednje trgovačko društvo tvrtka PPS Majur dok je najbolje malo trgovačko društvo Korina proizvodnja Novska. Posebnu nagradu, Kristalnu kunu, odnijela je glinska Vivera koja je tri godine u nizu, 2012., 2013. i 2014. osvajala nagradu za najbolje srednje trgovačko društvo.

najčitanije