Živi zid predstavio kandidate VI. izborne jedinice

imp

Živi zid koji okuplja koaliciju „Dosta pljačke“ održao je danas ispred Rafinerije nafte Sisak konferenciju za medije na kojoj je predstavio listu za 6. izbornu jedinicu koju nosi Tihomir Lukanić.
Ivan Vilibor Sinčić usporedio je Hrvatsku s definicijom kolonije što označava zemlju za ekonomsku eksploataciju čiji je cilj bio izvoziti daske, a uvoziti ormare. Tako i Hrvatska danas izvozi svoju sirovu naftu van Hrvatske te potom uvozi prerađevine iz Mađarske.
„Mi smo pretvoreni u koloniju i to je ono protiv čega se borimo. Tražimo da se vrati i očuva proizvodnja, tražimo suverenitet i pravdu. Dosta nam je manipulacije. Kako vrijeme prolazi pokazalo se Mađarima i Molu sve više novaca i nafte, a Hrvatima i Hrvatskoj sve više laži i spinova.“, rekao je Sinčić.
Nositelj liste VI. izborne jedinice Tihomir Lukanić rekao je da se nalaze simbolički u Sisku na „Dan antifašističke borbe“ tj. kada se slavi borba protiv okupatora kojih nema desetljećima, a da borbu protiv modernih okupatora spominje jedino Živi zid. Nekada je Sisačko-moslavačka županija bila industrijski razvijena, Željezara, Rafinerija, Petrokemija. Nakon modernih okupatora nije ostalo ništa.
„Sisak i Sisačko-moslavačka županija je unatrag 30 godina devastirana pljačkaškim pohodima HDZ-a i SDP-a te njihovih strančica koji su u tim pohodima učinili više štete nego Turci, Mađari i svi drugi okupatori koji su bili do 90-ih godina na ovim prostorima.“, rekao je Lukanić i pozvao građane da izađu na izbore 5. srpnja i da napokon kažu „Dosta pljačke“.
Najpoznatija Hrvatska zviždačica Vesna Balenović koja se zadnjih 20 godina bori protiv pošasti društva rekla je da su svi oni koji se danas nalaze na velikim plakatima HDZ, SDP, HNS upropastili INA-u, a propagiraju upravo suprotno. Osvrnula se na Ugovor koji je MOL potpisao sa INA-om i time zatajio 23 milijarde dolara te je INA prodana za jako malo novaca.
Pozvala je dijasporu čiju jedinicu nosi da ne glasaju za HDZ koji im na dan izbora daje 100kn i ručak, već da taj glas daju njoj koja će se iz Sabora boriti za njih i protiv korupcije što čini zadnjih 20 godina, jer vrijeme je za presude.
Ivan Vilibor Sinčić za kraj je rekao da se INA prodavala dio po dio. Prvo istraživački centri pa naftna polja, pa odmarališta, sada rafinerije, a da jedino što će ostaviti su skladišta i maloprodaja gdje će se prodavati mađarski proizvodi. Svest će ju na lanac kioska.
„I zato ćemo se mi i dalje boriti i nećemo im dozvoliti da rade šta hoće.“, zaključio je Sinčić.

najčitanije