Žinić:“7.lipnja bit će pušten u rad uređaj za magnetnu rezonancu u našoj bolnici“

imp

Nakon nešto više od godinu dana otkako je prikupljen novac za nabavku uređaja za magnetnu rezonancu u sisačkoj bolnici uređaj se pušta u rad.
Sredinom travnja je stigao u bolnicu a prvi pacijenti bit će pregledani 7.lipnja jer tada se, najavio je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine župan Ivo Žinić, očekuje početak rada uređaja za magnetnu rezonancu.
„ 7. lipnja bit će puštanje u rad uređaja za magnetsku rezonanciju u našoj bolnici“, rekao je župan Ivo Žinić.
Prilikom obilaska bolnice dok su trajali pripremni radovi za postavljanje uređaja ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović je kazao kako će dolaskom uređaja za magnetsku rezonancu postavljanje dijagnoza i početak liječenja biti znatno brži nego dosad kada su pacijenti morali putovati i tu pretragu obavljati u Zagrebu ili negdje drugdje.
„Ovim uređajem moći će se napraviti magnet glave, vrata, prsnog koša, trbuha, ramena, koljena i cijelog lokomotornog sustava, kao i cijelog abdomena.“, rekao je ravnatelj dodajući kako se planira dvosmjenski rad, a broj obavljenih pregleda na dnevnoj bazi ovisi o više faktora. „Trajanje pregleda je od pola sata do 45 minuta, ovisno o „regiji“ koja se radi, odnosno pregledava. Računamo da ćemo dnevno moći obraditi oko 20 do 22 pacijenta, kada prođe uhodavanja“, rekao je Dujmenović.

najčitanije