Žinić: 'Projekt središnjeg paviljona bit će realiziran'

st

Projekt središnjeg paviljona sisačke bolnice ide dalje i bit će realiziran, tvrdi župan Ivo Žinić nakon sastanka s ministrom zdravlja Dariom Nakićem u sisačkoj bolnici.

‘Priče koje kruže a koje govore kako od projekta neće biti ništa ne stoje. Ljudi koji to govore ne znaju pravu istinu. Paviljon će biti izgrađen. Oni koji tvrde da su osigurali sredstva imali su priliku to dokzati, no do dana današnjeg sredstva nisu bila osigurana’, rekao je Žinić

Projekt će, kažu akteri sastanka, ići onako kako je prvotno i planirano, s razlikom da će arhitekti napraviti prostore za dnevnu bolnicu zajedno s objedinjenim hitnim prijemom, a da ostali dio koji trenutno nije moguće realizirati ide u ‘roch bau’ sistem.

Važnost Siska i sisačke bolnice u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske naglasio je i ministar zdravlja Dario Nakić, napomenuvši kako su, nakon uvida u zastarjelu opremu, osigurali CT uređaj koji će biti realiziran do kraja godine, a traži se i mogućnost podizanja standarda liječenja magnetskom rezonancom. Projekt središnjeg paviljona također je ocijenio važnim, no smatra da od velikih obećanja nema ništa, te da ga treba odraditi u opsegu u kojemu je to moguće i za što se može očekivati osiguravanje novčanih sredstava.

‘Ja bih bio najzadovoljniji da su sredstva bila osigurana, da se to gradilo i da nemate nikakvih problema s tim. Ne želim iza sebe ostaviti situaciju da ja nešto negdje obećam, da nisam osigurao nikakva sredstva i da se nekoga poslije pita što je s tim. Dosta je ponašanja po principu ‘nitko vam ne može dati koliko vam ja mogu obećati”, zaključuje Nakić.

najčitanije