Žinić: 'Projekt sisačke bolnice je prilagođen i spreman za provedbu'

st

Sisačka bolnica jedna je od redovitih tema na sjednicama Županijske skupštine. Tako je bilo i na posljednjoj, koja je u dvije točke dnevnog reda sadržavala prijedloge odluka o prihvaćanju projekata rekonstrukcije bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice i objedinjenog bolničkog prijema u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić kroz infrastrukturalna ulaganja i opremanje.
Izvorni projekt središnjeg paviljona u vrijednosti oko 150 milijuna kuna je izmijenjen, a nova verzija, u vrijednosti 70 milijuna kuna, bit će realizirana, rekao je župan Ivo Žinić, preko dva natječaja, čiji su maksimalni iznosi 50 milijuna kuna za dnevnu bolnicu i 20 milijuna kuna za objedinjeni bolnički prijem.
Projekt je, nastavlja župan, prilagođen natječajima i spreman je za izgradnju pomoću sredstava koja su na raspolaganju, a uz sredstva iz Fonda za regionalni razvoj bit će dovoljno novca za završetak, uređenje i opremanje kako bi dnevna bolnica i objedinjeni bolnički prijem bili dostupni pacijentima.

‘Dobit ćemo moderan i opremljen objekt koji neće zaostajati niti za jednom bolnicom u Europi. Nismo mijenjali gabarite jer bi morali mijenjati građevinsku dozvolu, ali smo se uspješno prilagodili’, rekao je župan Žinić.

Prijedlozi odluka su prihvaćeni, a na sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja će biti održana 23. veljače u Sisku, bit će potpisan ugovor o financiranju navedenih 70 milijuna kuna, a s radovima će se, kaže Žinić, započeti dolaskom ljepšeg vremena.

najčitanije