Žinić: ''Moj stav je jasan – od početka sam uz radnike i Rafineriju''

ibb

Ininu najavu gašenja FCC postrojenja i otpuštanja 40 radnika u Rafineriji nafte Sisak, prokomentirao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:
”Svaki takav potez Uprave INA-e izaziva određenu sumnju da će doći do gašenja sisačke rafinerije. Moj stav je tu jasan od početka : uz radnike sam i uz Rafineriju. Gubitak svakog radnog mjesta, u Rafineriji ili bilo gdje drugdje, je velika šteta za grad Sisak i za ovu županiju i zbog toga ću se itekako boriti da očuvamo onu primarnu proizvodnju u Rafineriji nafte Sisak”, kaže Žinić, dodajući kako Rafinerija ima potrebnu sirovinu i dovoljne količine nafte da može opstati, ali uz modernizaciju i prilagodbu određenih postrojenja novim izazovima, poput proizvodnje biodizela,  biogoriva…
”Rafinerija može opstati. Vjerujem da će Vlada naći rješenje, da će ubrzati proces povratka i otkupa dionica INA-e, a samim time da će se riješiti i ovaj problem Rafinerije. Ponovno ističem da ne želim da se bilo koje radno mjesto ukine, a pogotovo da netko ima primisli da bi mogao ugasiti ovako značajnu industriju u našoj županiji“, zaključio je Žinić.

najčitanije