Žinić: 'Imamo lijepu prirodu i vrijedne ljude'

st

261020211635278724.jpeg

Svečana sjednica Županijske skupštine je u Društvenom domu INA Rafinerije nafte Sisak ugostila mnoštvo uzvanika iz županijskog i državnog društvenog i političkog života. Upravo su 10. lipnja 1868. odnosno 1871. godine, u Desnom Trebarjevu rođeni Antun i Stjepan Radić, velikani hrvatske povijesti, stoga se taj datum obilježava kao Dan Sisačko-moslavačke županije.

U ime vijećnika i vijećnica Županijske skupštine okupljene je pozdravila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

‘Čast mi je pozdraviti vas ovdje, u Sisku, središtu naše županije, mjestu gdje život ostaje priroda a događaji postaju povijest. Proteklu su godinu obilježile promjene u vodstvu županije. Novi smjerovi i planovi pokrenuli su snagu koja će našu županiju podići s dna ljestvice razvijenosti i vratiti u društvo razvijenih’, rekla je Roksandić.

Župan Ivo Žinić rekao je kako je upravo svačana sjednica prilika da se osvrne na to u kojem smjeru županija ide.

‘Sisačko-moslavačka županija posjeduje izuzetne vrijednosti – lijepu prirodu, vrijedne ljude i nemjerljivo bogatstvo u zemlji, tradiciji i kulturnoj baštini. Strateški se okrećemo gospodarstvu, poljoprivredi, razvoju obrta, srednjeg i malog poduzetništva te turizmu logična su posljedica analize trenutnog stanja u županiji. S ciljem stvaranja što boljeg okruženja za razvoj, i u ovoj godini nastavljamo provođenje vlastitog sustava poticajnih mjera kako bi ublažili posljedice krize i poticali novi gospodarski razvoj’, rekao je župan Ivo Žinić, te nastavio kako je veliki broj projekata uspješno odrađen, ali kako na tome neće stati.

‘Vjerujem da ćemo uspješno realizirati sve planirane projekte i da će oni doprinijeti stvaranju radnih mjesta i ostanku mladih, školovanih ljudi u županiji. Zadatak svih nas koji smo dobili povjerenje građana je stvaranje uvjeta za brži gospodarski razvoj i kvalitetniji život’, zaključio je župan Žinić.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade pojedincima i skupinama koji su dali poseban doprinos razvoju naše županije. Dobitnici nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije su Daniel Pavlić iz Hrvatske Kostajnice te mažoretkinje Martinčice iz MartinskeVesi, za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrađena je Mira Čuvidić iz Novske, dok je nagrada za životno djelo pripala književniku i pjesniku Slavku Jendričku.

najčitanije