„Ženijalni tjedan“ u Kutini

imp

U organizaciji tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta, tjedan u kojem se obilježava Dan žena u Kutini postaje „Ženijalni tjedan“.
Tjedan počinje u ponedjeljak, 6.ožujka, u 19 sati, kazališnom predstavom „Samo jedna žena“ , glumačke družine Histrioni, redatelja Đure Roića. Glavnu ulogu u ovoj predstavi igra Matija Prskalo, a riječ je o monodrami koja govori o onome što žene proživljavaju iza svoja četiri zida. Na duhovit i intiman način Matija Prskalo progovara o ljubavi, sreći, ali i nezadovoljstvu s kojim se svaka žena susreće
Sljedeći je događaj tradicionalni koncert Mažoretkinja Grada Kutine na sam Dan žena 8. ožujka s početkom u 19 sati. Gost koncerta je plesna udruga Star dance iz Siska. 9. ožujka u Arcus klubu za žene će biti održana radionica koju će voditi Korana Simonović pod nazivom «Osnaživanje žena i moć promjene».
10. ožujka od 17 i 19 sati na redu je ljubavna predstava «Srca oceana – Titanik» koju je režirala Jasminka Molnar. Predstava je doživjela veliki uspjeh za Valentinovo kada se tražila stolica više, a izvode ju kutinska djeca i mladi uz svoje goste. Tjedan završava kino predstavama sa ženskom tematikom. 11. i 12. ožujka. Na repertoaru su talijanski film «8 ½», francuski «Sve što dolazi», te hrvatski film «Trampolin».

foto – kutina.hr

najčitanije