„Zeleno svjetlo za... bolje društvo“

imp

Među 44 odabrana projekta koje u okviru projekta “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ financijski pomaže OTP banka nalaze se i oni s područja Sisačko-moslavačke županije.
OTP banka je, već šestu godinu za redom, organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću i tristo prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 44 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena te će se njima dodijeliti ukupno 400 000 kuna.
U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost izabrani su i projekti Knjižničarskog društva Sisačko-moslavačke županije te Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje.
U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša između ostalih nalazi se i projekt Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Siska.
U kategoriji humanitarnih projekata OTP banka će financijski pomoći projekte i Udruge žena liječenih od bolesti dojke Sisak te Dijabetičkog društva grada Siska.
U kategoriji sport financijsku potporu OTP banke dobit će Atletski klub za osobe s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine.
Osim donacijskog natječaja, OTP banka je, u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje“, i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja U akademskoj godini 2016./2017. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 77 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Čakovca i Benkovca, općina Župa dubrovačka i Nuštar te Sveučilišta u Zadru.

najčitanije